Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Panettone Gran Galup Tradycyjne z chrupką glazurą z orzechów laskowych
Masa netto: 500g
Panettone Tradizionale "Gran Galup" - Tradycyjna babka drożdżowa z owocami kandyzowanymi, rodzynkami i glazurą z orzechów laskowych.
Składniki: Mąka z pszenicy miękkiej typu „0” - rodzynki Sułtanki 15% - Masło (Mleko) - Cukier - Kandyzowana skórka pomarańczowa 8% (Skórka pomarańczowa - Syrop glukozowo-fruktozowy - Sacharoza - Zagęszczona cytryna sok) - Żółtko świeżych jaj kategorii A od kur z wolnego wybiegu - Drożdże naturalne (mąka z pszenicy miękkiej typu „0” - Woda) - Kandyzowane skórki cytryny 4% (skórki) cytryny - Syrop glukozowo-fruktozowy - Sacharoza - Zagęszczony sok cytrynowy - Emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Świeże mleko pełne - Syrop cukru inwertowanego - Syrop glukozowo-fruktozowy - Sól - Miód - Ekstrakt słodu jęczmiennego - Naturalne aromaty - Naturalny aromat wanilii Bourbon. SKŁADNIKI GLAZURY 20%: Cukier - Świeże białko jaja A od kur z chowu na wolnym wybiegu - Orzech laskowy Tonda Gentile Trilobata 9% - Mąka ryżowa - Skrobia ryżowa - Cukier - Skrobia - Olej z nasion słonecznika - naturalne aromaty. Może zawierać inne orzechy, gorczycę i soję.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki są ręcznie pakowane w biały karton z kolekcji Anniversary - na 100-lecie firmy Galup.
Babka Tradycyjna zawiera kandyzowane owoce i rodzynki w cieście; wierzch to chrupka glazura z orzechami laskowymi piemonckimi z apelacją IGP, migdałami oraz granulkami cukru.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto: 500g
Producent : Galup, Piemont, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 31.07.2024