62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Colomba Klasyczna "Antica Ricetta Ferrua" 1kg w ozdobnej puszce, Galup

Colomba Klasyczna "Antica Ricetta Ferrua" w ozdobnej puszce

Masa netto: 1000g

  • 156,50 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Brak Brak  (0 szt.)
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Colomba Klasyczna "Antica Ricetta Ferrua" w ozdobnej puszce - Tradycyjna włoska babka drożdżowa.

Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta świąteczne - Colomby, Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.

Babki są ręcznie pakowane w ozdobne metalowe puszki.

Babka Tradycyjna zawiera kandyzowane owoce i rodzynki w cieście; wierzch to chrupka glazura z orzechami laskowymi piemonckimi z apelacją IGP, migdałami oraz granulkami cukru. 

Babki colomba to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Wielkanocy. 

Składniki ciasta: mąka pszenna typu "0", masło (mleko), cukier, kandyzowana skórka pomarańczowa 8% (skórka pomarańczowa, syrop glukozowy/fruktozowy, cukier, skoncentrowany sok z cytryny), świeże żółtka jaj kategorii A od kur z wolnego wybiegu, zakwas naturalny (mąka pszenna typu "0", woda), emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mleko pełne, pasta z pomarańczy (syrop glukozowy/fruktozowy, skórki pomarańczowe, sacharoza, aromaty naturalne, skoncentrowany sok cytrynowy), cukier inwertowany, sól, aromaty naturalne, naturalny aromat wanilii Bourbon.

Składniki glazury 12%: cukier, świeże białko jaja kategorii A od kur z wolnego wybiegu, orzechy laskowe Tonda Gentile Trilobata, mąka ryżowa, skrobia ryżowa, granulki cukrowe (cukier, skrobia pszenna), olej słonecznikowy, naturalne aromaty.

Masa netto: 1000g

Producent: Galup 

Wyprodukowano we Włoszech 

Najlepiej spożyć przed: data podana na opakowaniu.

  • Le Veneziane
  • Frantoio Moscato
  • Verys
  • Le Asolane
  • PastaJesce
  • Blanco
  • Deseo
  • Amedei
  • Frescolat
  • Bonfante
  • Happy Mama
  • Marilungo Campofilone
  • Mozzarisella
  • Ronco Luigina
  • Tiberino
  • Madama Oliva
  • Quore Puro
  • Bortolotti Salumi
  • Galup
  • Acetaia Mussini
  • NOVELLA
  • Inaudi
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Filippone
  • San Giuliano
  • Galfre'
  • BUSTI
  • Argiolas Formaggi
  • API Food
  • IAQUILAT
  • Gusto Toscano
  • Fratelli CARLI
  • Pasta Bertoli
  • Simorgh S.N.C.
  • Sa Marigosa
  • iFerrari
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Eurocaf
  • Natural Boom
  • Nord Salse
  • Fattorie Fiandino
  • Dolcezze Del Forno
  • Apulia Food
  • La Bottera