62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Panettone Gran Galup z talerzykiem porcelanowym, puszka, 750g

Panettone Gran Galup w ozdobnej puszce, z porcelanowym talerzykiem.

Masa netto babki: 750g

  • 220,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Jest Jest  (4 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Panettone Tradizionale "Gran Galup" - Tradycyjna babka drożdżowa z porcelanowym talerzykiem o średnicy 21 cm, w ozdobnej puszce .

Składniki: mąka pszenna typu „0” – rodzynki 15% - masło - cukier – kandyzowane skórki pomarańczy 8% (skórka pomarańczy, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza) - świeże żółtko jaj kategorii A - naturalne drożdże (mąka pszenna typu „0” - woda) - kandyzowana skórka cedrowa 4% (skórka cedrowa, syrop glukozowo-fruktozowy, sacharoza, zagęszczony sok z cytryny) - emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - świeże pełne mleko - syrop z cukru inwertowanego - sól - miód - syrop glukozowo-fruktozowy - ekstrakt słodowy jęczmienny - naturalne aromaty - naturalny aromat wanilii bourbon. Składniki glazury (12%): cukier - świeże białka jaj kategorii A - orzechy laskowe (9%) - mąka ryżowa - skrobia ryżowa - cukier puder (cukier - skrobia pszenna) - olej słonecznikowy - naturalne aromaty. Posypka: cukrier w granulkach (5%), całe migdały (3%). Może zawierać inne orzechygorczycę i soję.

Wartości odżywcze w 100g.:  energia 1667kj/397/kcal, tłuszcz 17g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8g, węglowodany 54g w tym cukry 33g , białko 6,5g, sól 0,37g .

Babka Tradycyjna zawiera kandyzowane owoce i rodzynki w cieście; wierzch to chrupka glazura z orzechami laskowymi piemonckimi z apelacją IGP, migdałami oraz granulkami cukru. 

Wyjątkowa babka zasługuje na to, aby podać ją w piękny sposób. Do panettone dodano elegancki talerz wykonany ze zdobionej porcelany, zaprojektowany i wyprodukowany przez kreatywną artystkę, Ilarię Innocenti, założycielkę marki ILARIA.I. Wszystko zamknięto w kolekcjonerskiej puszce "Toys Edition"; talerz to elegancki prezent, dedykowany tym, którzy podczas przygotowywania wspólnego posiłku lubią zwracać uwagę na każdy szczegół i robić wrażenie na mswoich gościach.

Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.

Masa netto babki: 750g

Producent : Galup, Piemont, Włochy  

  • Acetaia Mussini
  • OPERA 140
  • Streglio
  • Dolcezze Del Forno
  • Natural Boom
  • IAQUILAT
  • Fattorie Fiandino
  • Filippone
  • KELPEAT
  • Galup
  • PastaJesce
  • Bonfante
  • Pronti Via
  • Mozzarisella
  • Galfre'
  • Eurocaf
  • Apulia Food
  • Deseo
  • Le Veneziane
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • BUSTI
  • San Giuliano
  • Tiberino
  • Mama Said
  • Pasta Bertoli
  • Frescolat
  • Gusto Toscano
  • Madama Oliva
  • Inaudi
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Marilungo Campofilone
  • La Bottera
  • Simorgh S.N.C.
  • Bortolotti Salumi
  • Derby
  • Verys
  • Sa Marigosa
  • iFerrari
  • Amedei
  • Le Asolane
  • Fratelli CARLI
  • Frantoio Moscato
  • NOVELLA
  • Quore Puro
  • Ronco Luigina
  • Happy Mama
  • Nord Salse
  • API Food