62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Panettone Gruszka i Czekolada, Galup, 750g

Panettone Pere e Cioccolato  - włoska babka drożdżowa z gruszkami i białą czekoladą

Masa netto: 750g 

  • 98,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Jest Jest  (5 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Panettone Pere e Cioccolato - babka drożdżowa panettone z gruszkami i czekoladą. 

Składniki: Mąka pszenna typu „0” - Kandyzowane gruszki 14% (Gruszka - Syrop glukozowo-fruktozowy - Sacharoza - Zagęszczony sok z cytryny) – Masło (mleko) - Cukier - Świeże żółtko jaja kategorii A - Kawałki gorzkiej czekolady 8% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa) - Naturalne drożdże (mąka pszenna typu „0” - Woda) - Emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Mleko pełne - Syrop z cukru inwertowanego - Sól - Miód - Syrop glukozowo-fruktozowy - Ekstrakt słodowy jęczmienny - Naturalne aromaty - Naturalny aromat wanilii Bourbon. Glazura 12%: Cukier - Świeże białka jaj kategorii A - Orzechy laskowe 9% - Mąka ryżowa - Skrobia ryżowa - Cukier puder (Cukier - Skrobia pszenna) - Olej słonecznikowy - Naturalne aromaty. Posypka: 5% cukru granulowany, 3% całe migdały. Może zawierać inne orzechy i musztardę.

Wartości odżywcze w 100g.:  energia 1715kj/409kcal, tłuszcz 20g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 10g, węglowodany 51g w tym cukry 29g , białko 6,9g, sól 0,37g .

Babka wypełniona kandyzowanymi kawałkami gruszki oraz ciemnej czekolady w cieście, jest pokryta chrupką glazurą z orzechami laskowymi z apelacją pochodzenia ChOG z Piemontu oraz migdałami i granulkami cukru.

Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.

Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny papier z uroczym misiem z bożonarodzeniowej kolekcji Toys Edition.

Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia. 

Masa netto 750g

Producent : Galup, Piemont, Włochy

 

  • BUSTI
  • Happy Mama
  • Ronco Luigina
  • Gusto Toscano
  • OPERA 140
  • Bonfante
  • Le Asolane
  • Quore Puro
  • Inaudi
  • Tiberino
  • Dolcezze Del Forno
  • Madama Oliva
  • Mozzarisella
  • Marilungo Campofilone
  • PastaJesce
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Derby
  • Simorgh S.N.C.
  • API Food
  • Nord Salse
  • Verys
  • NOVELLA
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Galfre'
  • La Bottera
  • Mama Said
  • Le Veneziane
  • Natural Boom
  • Pronti Via
  • Apulia Food
  • Amedei
  • Galup
  • Acetaia Mussini
  • Fattorie Fiandino
  • IAQUILAT
  • Frescolat
  • Streglio
  • KELPEAT
  • Bortolotti Salumi
  • Pasta Bertoli
  • Frantoio Moscato
  • Deseo
  • Sa Marigosa
  • Filippone
  • iFerrari
  • Eurocaf
  • Fratelli CARLI
  • San Giuliano