Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Babka panettone z kremem z kawy Costadoro. kroplami czekolady, z cukrem pudrem do posypania.
Masa netto: 900g
Babka panettone z kremem z kawy Costadoro, kroplami czekolady i cukrem pudrem do posypania
Tradycyjna receptura babek Galup w połączeniu z inną piemoncką marką, palarnią kawy z Turynu Costadoro to przepis na idealne aromatyczne ciasto kawowe. Babka nie zawiera owoców kadyzowanych, rodzynek, ani glazury, dołączono saszetkę cukru pudru, które świetnie pasuje do smaku babki, kawy i kropli czekolady mlecznej i białej.
SKŁADNIKI: Mąka z pszenicy miękkiej „0” – Czekolada mleczna 13% (cukier; pełne mleko w proszku; masło kakaowe; miazga kakaowa; serwatka w proszku; odtłuszczone mleko w proszku; emulgator: lecytyna sojowa; naturalny aromat waniliowy) – Masło (Mleko) – Cukier - Żółtko świeżych jaj kategorii A od kur z wolnego wybiegu - Drożdże naturalne (mąka pszenna miękka „0”, woda) - Biała czekolada 4% (cukier, pełne mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy) - Emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Mleko pełne - Krem kawowy (syrop glukozowo-fruktozowy, napar kawowy (20%), alkohol, aromaty. Substancje zagęszczające: skrobia modyfikowana, pektyna. Substancja konserwująca: sorbinian potasu) - Cukier inwertowany syrop - Sól - Miód - Syrop glukozowo-fruktozowy - Ekstrakt słodu jęczmiennego - Naturalne aromaty - Naturalny aromat wanilii Bourbon. NADZIENIE Z KREMEM KAWOWYM 17%: Syrop glukozowo-fruktozowy, napar kawowy (20%), alkohol, aromaty. Substancje zagęszczające: skrobia modyfikowana, pektyna. Konserwant: sorbinian potasu. Saszetka cukru pudru (50 g): Cukier – Skrobia pszenna – Aromaty. Może zawierać inne orzechy i musztardę.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto: 900g
Producent : Galup, Piemont, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 30.04.2024