62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Panettone Owoce Leśne i Biała Czekolada, Galup, 750g

Panettone - babka drożdżowa z owocami leśnymi o białą czekoladą

Masa netto: 750g

  • 89,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Jest Jest  (6 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Panettone Frutti di Bosco e Cioccolato Bianco - babka drożdżowa z owocami leśnymi o białą czekoladą

Składniki: Mąka pszenna typu „0” – Masło (mleko) - Biała czekolada 10% (cukier, pełne mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy) - Cukier - Świeże żółtka jaj (kategoria A) - Naturalne drożdże (mąka pszenna typu „0” - Woda) - Jagody 6% (cukier, truskawki, jeżyny, porzeczki czerwone, czarne, jagody, korektor kwasowości: kwas cytrynowy) - Krople jagodowe 6% [Owoce (przecier jabłkowy, sok jagodowy, przecier jeżynowy, przecier malinowy), cukier, syrop fruktozowy, mąka ryżowa, tłuszcz kakaowy, substancja żelująca: pektyna, kwas cytrynowy, aromaty, błonnik cytrusowy] - Emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Pełne mleko - Syrop cukrowy- Cukier inwertowany - Sól – Miód – Ekstrakt słodowy jęczmienny – Naturalne aromaty – Naturalny aromat wanilii Bourbon. Składniki glazury 12%: Cukier – Świeże białka jaj kategorii A – Orzechy laskowe 9% – Mąka ryżowa – Skrobia ryżowa – Cukier puder (Cukier – Skrobia pszenna) – Olej słonecznikowy – Naturalne aromaty. Może zawierać inne orzechy i gorczycę.

Wartości odżywcze w 100g.:  energia 1636kj/391kcal, tłuszcz 18g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 11g, węglowodany 49g w tym cukry 27g , białko 6,5g, sól 0,38g .

Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.

Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny karton z bożonarodzeniowej kolekcji Galup 2025.

Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia. 

Masa netto 750g

Producent : Galup, Piemont, Włochy

  • Galup
  • Marilungo Campofilone
  • Acetaia Mussini
  • BUSTI
  • Pasta Bertoli
  • Le Asolane
  • San Giuliano
  • Deseo
  • Pronti Via
  • Inaudi
  • KELPEAT
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Sa Marigosa
  • Frantoio Moscato
  • Nord Salse
  • Bortolotti Salumi
  • API Food
  • Gusto Toscano
  • OPERA 140
  • Quore Puro
  • Tiberino
  • Frescolat
  • Eurocaf
  • Simorgh S.N.C.
  • PastaJesce
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Derby
  • Galfre'
  • Fattorie Fiandino
  • Natural Boom
  • iFerrari
  • Ronco Luigina
  • Filippone
  • Mama Said
  • Verys
  • Fratelli CARLI
  • IAQUILAT
  • Apulia Food
  • Mozzarisella
  • Le Veneziane
  • NOVELLA
  • Happy Mama
  • Bonfante
  • Madama Oliva
  • La Bottera
  • Streglio
  • Dolcezze Del Forno
  • Amedei