62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Panettone Trzy Czekolady, 750g

Panettone Trzy Czekolady, Galup

Masa netto: 750g

  • 89,30 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Brak Brak  (0 szt.)
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Panettone Trzy Czekolady, 750g

Tradycyjna receptura połączona z kroplami ciemnej, mlecznej i białej czekolady, bez kandyzowanych owoców i rodzynek. Pokryte chrupką glazurą z orzechów laskowych.

Składniki: Mąka z pszenicy miękkiej „0” - Masło (mleko) - Cukier - Żóltka jaj świeżych kategorii A od kur z wolnego wybiegu 8% - Krople czekolady mlecznej 7% (cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat wanilii) - Krople czekolady białej 7% (cukier, mleko pełne w proszku, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat wanilii) - Drożdże naturalne (mąka z pszenicy miękkiej „0”, woda) - Krople czekolady ciemnej 6% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa),  Emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Mleko pełne - Cukier inwertowany - Sól - Miód - Syrop glukozowo-fruktozowy - Ekstrakt słodu jęczmiennego - Naturalne aromaty - Naturalny aromat wanilii Bourbon. SKŁADNIKI GLAZURY 12%: Cukier - Białko jaj świeżych A od kur z chowu na wolnym wybiegu - Orzech laskowy Tonda Gentile Trilobata 9% - Mąka ryżowa - Skrobia ryżowa - Cukier  - Olej z nasion słonecznika - naturalne aromaty. Może zawierać inne orzechy i musztardę. 

Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.

Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia. 

Masa netto: 750g

Producent : Galup, Piemont, Włochy 

Najlepiej spożyć przed: 31.07.2024

  • Madama Oliva
  • Dolcezze Del Forno
  • API Food
  • San Giuliano
  • Deseo
  • IAQUILAT
  • Amedei
  • Mozzarisella
  • Eurocaf
  • Frantoio Moscato
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • BUSTI
  • Blanco
  • Verys
  • iFerrari
  • Fattorie Fiandino
  • Galfre'
  • Marilungo Campofilone
  • Fratelli CARLI
  • Happy Mama
  • Argiolas Formaggi
  • Pasta Bertoli
  • Quore Puro
  • Filippone
  • Sa Marigosa
  • Galup
  • Apulia Food
  • Inaudi
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Bortolotti Salumi
  • La Bottera
  • Le Veneziane
  • NOVELLA
  • Bonfante
  • Ronco Luigina
  • Frescolat
  • Simorgh S.N.C.
  • Nord Salse
  • Le Asolane
  • Natural Boom
  • Tiberino
  • Acetaia Mussini
  • Gusto Toscano
  • PastaJesce