Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Panettone nadziewane czekoladą orzechową Gianduja, Galup
Masa netto 800g
Najlepiej spożyć przed: 31.03.2022
Panettone Farcito Gianduja - Włoska babka drożdżowa nadziewana kremem czekoladowo-orzechowym.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki są ręcznie pakowane.
Babka jest nadziewana kremem czekoladowym z orzechami laskowymi z apelacją IGP z Piemontu, zwanym w dialekcie piemonckim Gianduja. Wierzch całkowicie pokryty ciemną czekoladą i posypany granulkami z orzechów laskowych.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto 800g
Producent : Galup
Wyprodukowano we Włoszech
Najlepiej spożyć przed: 31.03.2022