Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Tostatelle - opiekane kawałki babek panettone i pandoro
Masa netto: 400g
Tostatelle - opiekane kawałki babek panettone i pandoro Galup
Wymyślone przez firmę Galup krojone i opiekane kawałki babek drożdżowych klasycznych panettone i pandoro - Włosi uwielbiają je do porannego cappuccino, czy mleka. Pyszna słodka, świąteczna przekąska na cały rok.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Masa netto 400g
Producent : Galup
Wyprodukowano w Piemoncie, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 31.05.2023