62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Trufle czekoladowe, mix smaków, Galup, 200g

Trufle czekoladowe: z czekolady białej, gorzkiej oraz z kremem kakaowym

Masa netto: 200g

  • 49,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Galup
  • Dostępność:

    Brak Brak  (0 szt.)
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Trufle czekoladowe Galup - mix 3 smaków: biała czekolada, gorzka czekolada, czekolada z nadzieniem kawowym

Składniki:

Trufle z białej czekolady: czekolada biała 36% (cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat waniliowy), ORZECHY LASKOWE 25%, cukier puder, dekstroza, kakao w proszku, chipsy nugatowe ( syrop glukozowy, cukier, miód, ORZECHY LASKOWE 13%, żelatyna spożywcza, aromaty), cukier inwertowany. Może zawierać inne orzechy (migdały, pistacje), soję, jaja i zboża zawierające gluten. 

Trufle z gorzkiej czekolady: czekolada gorzka 32% (miazga kakaowa, cukier, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), ORZECHY LASKOWE 27%, cukier puder, dekstroza, kakao w proszku, cukier inwertowany. Może zawierać inne orzechy (migdały, pistacje), mleko, jaja i zboża zawierające gluten.

Trufle z kremem kawowym: czekolada MLECZNA (cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, miazga kakaowa, Emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy); cukier puder; ORZECH LASKOWY 17%; glukoza; czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy); śmietanka kawowa 7% (cukier, kawa tostowa 30%, prażone ORZECHY LASKOWE, olej słonecznikowy, aromaty, emulgator: lecytyna SOJOWA); kakao w proszku; cukier inwertowany. Może zawierać inne orzechy (pistacje, migdały), jaja i zboża zawierające gluten.

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu (zalecana temperatura 16-18°C).

Trufla czekoladowa ma francuskie korzenie. Nazywa się tak, ponieważ przypomina kształtem najsłynniejszą dziką truflę, która rośnie w pobliżu korzeni drzew i którą wszyscy znają ze swojego niepowtarzalnego zapachu. W 1828  narodziło się kakao, jakie znamy dzisiaj: to znaczy oddzielone od masła kakaowego, co sprawia, że ​​czekolada ma postać stałą. W 1879 roku przyszła kolej na czekoladę mleczną i dzięki eksperymentom z tą nową czekoladą powstał ganache. W ten sposób były już dostępne wszystkie składniki, tak narodziła się trufla czekoladowa, która zachwyciła szlachetne francuskie podniebienia i trafiła do Europy oraz reszty świata dopiero na początku XX wieku.

Firma Galup z Piemontu wchodzi w swój 101 rok działalności, to historyczna włoska marka rzemieślnicza słynąca z pysznych ciast panettone, czy wielkanocnych colomba, a także różnych słodkości, jak ciastka, praliny, czekoladki, cukierki, a także czekoladowe trufle.

Masa netto: 200g

Producent: Galup, Piemont, Włochy

Najlepiej spożyć przed: 31.10.2024

 

  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Blanco
  • Inaudi
  • iFerrari
  • Amedei
  • Gusto Toscano
  • Le Veneziane
  • Simorgh S.N.C.
  • Quore Puro
  • PastaJesce
  • Bortolotti Salumi
  • Eurocaf
  • Fattorie Fiandino
  • Frescolat
  • Ronco Luigina
  • Natural Boom
  • San Giuliano
  • Deseo
  • Apulia Food
  • Argiolas Formaggi
  • Pasta Bertoli
  • Nord Salse
  • Filippone
  • API Food
  • Acetaia Mussini
  • Marilungo Campofilone
  • Mozzarisella
  • Fratelli CARLI
  • NOVELLA
  • Happy Mama
  • Le Asolane
  • Frantoio Moscato
  • BUSTI
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Tiberino
  • Dolcezze Del Forno
  • Verys
  • Sa Marigosa
  • Galup
  • La Bottera
  • Bonfante
  • Galfre'
  • IAQUILAT
  • Madama Oliva