62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Baby Dolce - ser provola, waga ok. 980g (+/-20g)

Baby Dolce - ser provola z mleka krowiego

Masa netto formy: ok. 980g (+/-20g)

  • 104,00 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Baby Dolce - ser provola z mleka krowiego

Baby Dolce to ser provolone zwany pasta filata (ze względu na sposób wytwarzania poprzez rozciąganie masy serowej), wytwarzany ręcznie z mleka krowiego. Ma owalny kształt gruszki umożliwiający zawieszenie sera. Na zewnątrz skórka ma słomkowo żółty kolor, wewnątrz mniej intensywny; to ser podpuszczkowy krótko sezonowany (około 1-2 miesiące). Stąd słodki, delikatny smak sera.

Składniki: mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka, bakterie kwasu mlekowego.

Serowarnia Iaquilat to rodzinna firma z okolic Benevento w regionie Kampania, działa nieprzerwanie od 1935 roku. Wytwarza się tu rzemieślniczo charakterystyczne dla regionu sery: caciocavallo, provole, scamorze, a także "Grottone" - ser sezonowany w miejscowej grocie. Stosuje się wyłącznie mleko krowie z okolicznych wyselekcjonowanych hodowli.

Delikatny i słodki, można go jeść na świeżo lub zastosować w wielu przepisach kuchni śródziemnomorskiej: do zapiekanego makaronu, pizzy czy w różnego rodzaju zapiekankach.

Producent: Iaquilat, region Kampania, Włochy

Masa netto: ok. 980 g (+/- 20g) - cała forma

Najlepiej spożyć przed: 11/2023

  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Eurocaf
  • Simorgh S.N.C.
  • Fratelli CARLI
  • Madama Oliva
  • Dolcezze Del Forno
  • Pasta Bertoli
  • Galfre'
  • BUSTI
  • Frescolat
  • Nord Salse
  • Deseo
  • Sa Marigosa
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Le Asolane
  • Verys
  • API Food
  • Happy Mama
  • ManaPulia
  • Frantoio Moscato
  • Filippone
  • iFerrari
  • PastaJesce
  • Apulia Food
  • Mozzarisella
  • Inaudi
  • Fattorie Fiandino
  • La Bottera
  • IAQUILAT
  • Argiolas Formaggi
  • Quore Puro
  • Galup
  • NOVELLA
  • Le Veneziane
  • Tiberino
  • Blanco
  • Amedei
  • Bonfante
  • Gusto Toscano
  • San Giuliano
  • Marilungo Campofilone