Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Krem z dojrzewającego w grocie sera podpuszczkowego "Grottone"
Masa netto: 125g
Krem z sera dojrzewającego w grocie "Grottone"
Płynny, bardzo serowy krem na bazie specjalności serowarni Iaquilat - sera Grottone. To ser dojrzewający w miejscowych grotach tufowych; typu pasta filata (czyli wytwarzany poprzez rozciąganie masy serowej), półtwardy z licznymi oczkami, z pełnym smaku z nutą prażonych orzechów.
Składniki: ser Grottone 56% (mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka, lizozym z jajka), woda, cytrynian sodu.
Krem serowy świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań z makaronu, wystarczy dodać go do ciepłego makaronu, a także do kanapek, grzanek, bruschetty
Serowarnia Iaquilat to rodzinna firma z okolic Benevento w regionie Kampania, działa nieprzerwanie od 1935 roku. Wytwarza się tu rzemieślniczo charakterystyczne dla regionu sery: caciocavallo, provole, scamorze, a także "Grottone" - ser sezonowany w miejscowej grocie. Stosuje się wyłącznie mleko krowie z okolicznych wyselekcjonowanych hodowli.
Masa netto: 125 g
Producent: Iaquilat, region Kampania, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 15.05.2023