62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Krem z sera dojrzewającego w grocie "Grottone", 125g

Krem z dojrzewającego w grocie sera podpuszczkowego "Grottone"

Masa netto: 125g

  • 19,00 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Krem z sera dojrzewającego w grocie "Grottone"

Płynny, bardzo serowy krem na bazie specjalności serowarni Iaquilat - sera Grottone. To ser dojrzewający w miejscowych grotach tufowych; typu pasta filata (czyli wytwarzany poprzez rozciąganie masy serowej), półtwardy z licznymi oczkami, z pełnym smaku z nutą prażonych orzechów.

Składniki: ser Grottone 56% (mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka, lizozym z jajka), woda, cytrynian sodu.

Krem serowy świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań z makaronu, wystarczy dodać go do ciepłego makaronu, a także do kanapek, grzanek, bruschetty

Serowarnia Iaquilat to rodzinna firma z okolic Benevento w regionie Kampania, działa nieprzerwanie od 1935 roku. Wytwarza się tu rzemieślniczo charakterystyczne dla regionu sery: caciocavallo, provole, scamorze, a także "Grottone" - ser sezonowany w miejscowej grocie. Stosuje się wyłącznie mleko krowie z okolicznych wyselekcjonowanych hodowli.

Masa netto: 125 g 

Producent: Iaquilat, region Kampania, Włochy

Najlepiej spożyć przed: 15.05.2023

  • Natural Boom
  • Apulia Food
  • Marilungo Campofilone
  • Bonfante
  • Le Veneziane
  • NOVELLA
  • Mozzarisella
  • Galup
  • Nord Salse
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Filippone
  • Verys
  • Eurocaf
  • Dolcezze Del Forno
  • Argiolas Formaggi
  • Le Asolane
  • Madama Oliva
  • Amedei
  • iFerrari
  • Galfre'
  • API Food
  • Frescolat
  • Bortolotti Salumi
  • IAQUILAT
  • Sa Marigosa
  • Pasta Bertoli
  • Acetaia Mussini
  • Happy Mama
  • San Giuliano
  • Frantoio Moscato
  • Simorgh S.N.C.
  • Fattorie Fiandino
  • Gusto Toscano
  • Quore Puro
  • Blanco
  • Ronco Luigina
  • Fratelli CARLI
  • BUSTI
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Tiberino
  • Deseo
  • La Bottera
  • PastaJesce
  • Inaudi