62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Ser Caciocavallo "Bianco" tradycyjny, 410kg (+/-20g)

Ser Caciocavallo "Bianco" klasyczny

Ćwiartka formy, masa netto: ok. 410g (+/- 20g)

  • 48,50 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Ser Caciocavallo "Bianco" klasyczny

Należy do najstarszych i najbardziej typowych serów zwanych pasta filata (ze względu na sposób wytwarzania poprzez rozciąganie masy serowej) z południowych Włoch, caciocavallo jest serem podpuszczkowym, wytwarzany z mleka krowiego, ma zwartą strukturę, śmietankowy smak, który staje się pikantny w miarę dojrzewania; słomkowożółty kolor na zewnątrz i mniej intensywny w środku, z jadalną skórką.

Składniki: pasteryzowane mleko krowie, sól, podpuszczka, fermenty kwasu mlekowego

Charakterystyczny kształt gruszki sprawia, że we Włoszech wiesza sie go na sznurku, nie może go zabraknąć w czasie świątecznych włoskich uroczystości.

Serowarnia Iaquilat to rodzinna firma z okolic Benevento w regionie Kampania, działa nieprzerwanie od 1935 roku. Wytwarza się tu rzemieślniczo charakterystyczne dla regionu sery: caciocavallo, provole, scamorze, a także "Grottone" - ser sezonowany w miejscowej grocie. Stosuje się wyłącznie mleko krowie z okolicznych wyselekcjonowanych hodowli.

Świetnie sprawdzi się na desce serów, do kanapek, ale i na ciepło - zgrillowany, na pizzy, czy nawet do zup.

Producent: Iaquilat, region Kampania, Włochy

Masa netto: ok. 410g (ćwiartka formy)

Najlepiej spożyć przed: 30.04.2024r.

  • Gusto Toscano
  • Galfre'
  • Le Asolane
  • API Food
  • Sa Marigosa
  • Natural Boom
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Madama Oliva
  • Frantoio Moscato
  • BUSTI
  • Eurocaf
  • IAQUILAT
  • Tiberino
  • Mozzarisella
  • Inaudi
  • Verys
  • Marilungo Campofilone
  • Nord Salse
  • Dolcezze Del Forno
  • Filippone
  • Acetaia Mussini
  • iFerrari
  • PastaJesce
  • Amedei
  • Fattorie Fiandino
  • Quore Puro
  • Fratelli CARLI
  • Bonfante
  • Deseo
  • Frescolat
  • Happy Mama
  • Argiolas Formaggi
  • NOVELLA
  • Apulia Food
  • Pasta Bertoli
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • San Giuliano
  • Le Veneziane
  • Blanco
  • Ronco Luigina
  • Bortolotti Salumi
  • Simorgh S.N.C.
  • La Bottera
  • Galup