62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Ser Caciocavallo z truflami , 315g (+/-20g)

Caciocavallo al tartufo nero - ser z mleka krowiego z truflami 

Ćwiartka formy, pakowana próżniowo

Masa netto ok. 315g (+/-20g)

Najlepiej spożyć przed: 31.08.2024

  • 39,80 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Ser Caciocavallo z czarnymi truflami 

Caciocavallo należy do najstarszych i najbardziej typowych serów zwanych pasta filata (ze względu na sposób wytwarzania poprzez rozciąganie masy serowej) z południowych Włoch, caciocavallo jest serem podpuszczkowym, wytwarzany z mleka krowiego, ma zwartą strukturę, śmietankowy smak, który staje się pikantny w miarę dojrzewania; słomkowożółty kolor na zewnątrz i mniej intensywny w środku, z jadalną skórką.

Składniki: pasteryzowane mleko krowie, sól, preparat z czarnej trufli letniej 1%, podpuszczka, lizozym z jajka

Charakterystyczny kształt gruszki sprawia, że we Włoszech wiesza sie go na sznurku, nie może go zabraknąć w czasie świątecznych włoskich uroczystości.

Serowarnia Iaquilat to rodzinna firma z okolic Benevento w regionie Kampania, działa nieprzerwanie od 1935 roku. Wytwarza się tu rzemieślniczo charakterystyczne dla regionu sery: caciocavallo, provole, scamorze, a także "Grottone" - ser sezonowany w miejscowej grocie. Stosuje się wyłącznie mleko krowie z okolicznych, wyselekcjonowanych hodowli.

Caciocavallo z truflami świetnie sprawdzi się na desce serów, do kanapek, ale i na ciepło - zgrillowany, na pizzy, czy do risotta.

Masa netto: ok. 315g, +/- 20g (ćwiartka formy)

Najlepiej spożyć przed: 31.08.2024

Producent: Iaquilat, region Kampania, Włochy

 

  • Verys
  • Marilungo Campofilone
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Fattorie Fiandino
  • Deseo
  • Apulia Food
  • Ronco Luigina
  • BUSTI
  • Dolcezze Del Forno
  • Sa Marigosa
  • Frescolat
  • Le Asolane
  • Inaudi
  • Galfre'
  • Argiolas Formaggi
  • Fratelli CARLI
  • Madama Oliva
  • Bortolotti Salumi
  • PastaJesce
  • Le Veneziane
  • Pasta Bertoli
  • API Food
  • Natural Boom
  • Happy Mama
  • iFerrari
  • Acetaia Mussini
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Quore Puro
  • Blanco
  • Nord Salse
  • Eurocaf
  • Gusto Toscano
  • NOVELLA
  • Bonfante
  • Simorgh S.N.C.
  • Amedei
  • La Bottera
  • Mozzarisella
  • Galup
  • Filippone
  • Tiberino
  • IAQUILAT
  • San Giuliano
  • Frantoio Moscato