62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Ser scamorza z oliwkami i peperoncino, 240g (+/- 10g)

Scamorza z oliwkami i pikantnym peperoncino - ser z mleka krowiego

Jedna kulka, masa netto: ok. 240g (+/-10g)

  • 22,00 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Scamorza z oliwkami i pikantnym peperoncino - ser podpuszczkowy z mleka krowiego

Scamorza to typowy ser otrzymywany z mleka krowiego w procesie będącym połączeniem sposobu przetwarzania charakterystycznego dla serów świeżych typu fior di latte oraz caciocavallo. To krótko dojrzewający ser typu pasta filata (sposób obróbki za pomocą rozciągania masy serowej). Scamorza występuje w wersji naturalnej, jak i wędzonej.

Składniki: pasteryzowane mleko krowie, sól, nadzienie ze zmielonych  oliwek i peperoncino (5%), podpuszczka, bakterie kwasu mlekowego. 

Produkt naturalny, bez konserwantów.

Nasza scamorza jest wesją naturalną z dodatkiem farszu z oliwek i pikantnych papryczek peperoncino. Śmietankowy delikatny smak sera łączy się ze zdecydowanym smakiem oliwek i pikantnościa peperoncino.

Serowarnia Iaquilat to rodzinna firma z okolic Benevento w regionie Kampania, działa nieprzerwanie od 1935 roku. Wytwarza się tu rzemieślniczo charakterystyczne dla regionu sery: caciocavallo, provole, scamorze, a także "Grottone" - ser sezonowany w miejscowej grocie. Stosuje się wyłącznie mleko krowie z okolicznych wyselekcjonowanych hodowli.

Świetne do deski serów, a także na ciepło - na grilla, grzanki, zapiekanki. 

Najlepiej spożyć przed: 08.06.2023

2 kulki związane tasiemką, masa netto: ok. 240g (+/-10g)

Producent: Iaquilat, region Kampania, Włochy

  • Galup
  • Madama Oliva
  • Natural Boom
  • Ronco Luigina
  • Dolcezze Del Forno
  • iFerrari
  • Filippone
  • Apulia Food
  • Le Veneziane
  • NOVELLA
  • Marilungo Campofilone
  • IAQUILAT
  • Acetaia Mussini
  • La Bottera
  • Mozzarisella
  • Simorgh S.N.C.
  • Eurocaf
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Fattorie Fiandino
  • Le Asolane
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Tiberino
  • PastaJesce
  • Verys
  • Gusto Toscano
  • Sa Marigosa
  • Amedei
  • Argiolas Formaggi
  • Happy Mama
  • San Giuliano
  • Inaudi
  • Deseo
  • Pasta Bertoli
  • Quore Puro
  • Galfre'
  • API Food
  • Blanco
  • Nord Salse
  • Frantoio Moscato
  • Bonfante
  • Bortolotti Salumi
  • BUSTI
  • Frescolat
  • Fratelli CARLI