Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Il Tartufato al Tartufo bianco - Oliwa extra vergine z oliwek "Il Tartufato" - z dodatkiem kawałków prestiżowej białej trufli z Alby (Tuber Magnatum Pico). Bez sztucznych aromatów. Buteleczka 40ml |
Oliwa z białą truflą „Il Tartufato Bianco” to przyprawa, która nadaje potrawom przyjemny i wyrafinowany zapach białej trufli z Alby.
Stosowana jest jako substytut trufli albo razem z nią, w celu wzmocnienia jej charakterystycznego aromatu i smaku. Oliwa truflowa wspaniale sprawdzi się w połączeniu z risotto, tagliatelle, jajkami, fondue, carpaccio i jako aromatyczny akcent do sałatek lub sosów. Stosuje się ją tuż przed serwowaniem dania.
Sposób użycia: jedna łyżeczka na osobę, jednak ilość może się różnić w zależności od upodobań i potrawy. Przed użyciem dobrze wstrząśnij butelką.
Składniki: oliwa z oliwek, ekstrakt z białych trufli (Tuber Magnum Pico), aromaty, białe trufle (Tuber Albidum Pico) 0,3%. .
Wartość odżywcza w 100ml produktu: energia 3367kJ/819kcal, tłuszcz 91g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14g, węglowodany 0g, w tym cukry 0g, białko 0g, sól 0g.
Oliwa jest świetnym nośnikiem smaku trufli. Kilka kropli tej oliwy nada Waszym daniom truflowego aromatu. Polacemy ją do makaronów, risotta, mięs, serów, a także wszędzie tam, gdzie zaprowadzi Was kulinarna fantazja.
Masa netto: 40 ml
Producent: Inaudi, Piemont, Włochy