Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Pesto Genovese - Klasyczne pesto z bazylią posiadającą apelację pochodzenia DOP Genua.
Masa netto 80g
Inaudi Pesto alla Genovese to typowa liguryjski sos makaronowy.
Pesto Genovese - Klasyczne pesto z liguryjskie – z bazylią posiadającą apelację pochodzenia DOP Liguria (Chroniona Nazwa Pochodzenia).
Pesto uzyskuje się poprzez ręczne zmiażdżenie bazylii i zmieszanie jej z innymi składnikami, takimi jak orzeszki piniowe, czosnek i parmezan.
Rzemieślnicza obróbka przeprowadzana przez wykwalifikowany personel pozwala zachować nienaruszony smak i zapach użytych surowców.
Znajdziecie w nim tylko najlepsze składniki, które są starannie wybierane i przygotowywane przez doświadczone ręce, zgodnie z tradycją.
Oprócz tradycyjnego zastosowania do dań makaronowych, pesto świetnie pasuje do bruschetty, pizzy, kanapek, przekąsek, dań mięsnych.
Masa netto: 80g
Wyprodukowano we Włoszech
Składniki: oliwa z oliwek, bazylia z Genui z apelacją pochodzenia DOP 22%, orzechy nerkowca, ser, sól morska, czosnek, orzeszki piniowe.
Może zawierać orzechy. Produkt bezglutenowy. Naturalny, bez sztucznych dodatków, aromatów, barwników.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 2432 kJ/590 kcal, tłuszcz 59g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10g, węglowodany 7,7g, w tym cukry 1,4g, białko 6,4g, sól 3,1g.