Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Salsa rustica pomodoro e basilico - Sos pomidorowy z bazylią Basilico Genovese DOP
Znajdziesz w nim tylko najlepsze składniki są wybierane i przygotowywane przez doświadczone ręce, zgodnie z tradycją.
Podstawą naszego sosu są pomidory oliwa z oliwek i bazylia Basilico Genovese DOP, które przy powolnym gotowaniu łączą swoje aromaty i zapewniają bogaty i intensywny smak sosu, który zadowoli najbardziej wymagające podniebienia.
Sos pomidorowy z dodatkiem bazylii genueńskiej jest gotowym dodatkiem do Waszych makaronów, ale można go użyć także, jako dodatek do dań mięsnych oraz warzywnych Wystarczy lekko podgrzać i połączyć z ulubionym makaronem.
Składniki: 96% pulpa pomidorowa, bazylia genueńska D.O.P. 1,5%, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól. Wyłącznie naturalne składniki, bez konserwantów i barwników. Produkt bezglutenowy.
Kraj pochodzenia pomidorów: Włochy.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 174kJ/42kcal, tłuszcz 1,5g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g, węglowodany 5,1g, w tym cukry 3,8g, białko 1,1g, sól 0,11g.
Masa netto: 280g
Wyprodukowano we Włoszech