Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Chicche - ziemniaczane kluseczki ze szpinakiem bezglutenowe
Masa netto: 2x250g
Chicche agli Spinaci - ziemniaczane kluseczki szpinakowe bezglutenowe typu gnocchi
Składniki: susz ziemniaczany 70% (woda, płatki ziemniaczane, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, aromaty), mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, szpinak 3%, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, konserwanty: kwas askorbinowy.
Produkt posiada certyfikowane oznaczenie przekreślonego kłosa.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 651kJ/153kcal, tłuszcze 0,30g, w tym kwasy tłuszczowe 0,0g1, węglowodany 34,81g, w tym cukry 0,28g, błonnik 1,90g, białko 1,92g, sól 1,15g.
Sposób przygotowania: doprowadź litr posolonej wody do wrzenia i wrzuć do niej gnocchi. Kiedy wypłyną na powierzchnię gotuj jeszcze przez 2 minuty, odcedź i podawaj jako dodatek do dania głównego lub podaj jako samodzielne danie z ulubionym sosem lub pesto :)
Masa netto 500g (2 opakowania po 250g)
Producent: Molino di Ferro, Włochy