Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Gnocchi - bezglutenowe włoskie kluski ziemniaczane
Masa netto: 500g
Gnocchi - bezglutenowe włoskie kluski ziemniaczane
Składniki: pulpa ziemniaczana 70% (woda, płatki ziemniaczane, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, aromaty), mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy, konserwanty: kwas sorbowy, aromaty.
Produkt posiada certyfikowane oznaczenie przekreślonego kłosa.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 651kJ/153kcal, tłuszcze 0,33g, w tym kwasy tłuszczowe 0,06g, węglowodany 34,49g, w tym cukry 0,23g, błonnik 2,1g, białko 2,08g, sól 1,48g.
Sposób przygotowania (na jedną porcję - 250g): doprowadź litr posolonej wody do wrzenia i wrzuć do niej gnocchi. Kiedy wypłyną na powierzchnię gotuj jeszcze przez 2 minuty, odcedź i podawaj jako dodatek do dania głównego lub podaj jako samodzielne danie z ulubionym sosem lub pesto :)
Masa netto 500g
Producent: Molino di Ferro, Włochy