Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Polenta - bezglutenowa kaszka kukurydziana typu instant marki Le Veneziane.
Polenta - bezglutenowa kaszka kukurydziana typu instant marki Le Veneziane.
Składniki: mąka kukurydziana.
Sposób przygotowania: na 4 osoby: 1 lit. wody, pół opakowania kaszki - posolić wodę i zagotować. Zdjąć z ognia i wsypywać powoli kaszkę cały czas mieszając, aby uniknąć grudek. Wstawić ponownie na ogień na 1 minutę, stale mieszając. Można podawać na ciepło, np. z roztopionym serem, sosem pomidorowym, mięsnym; na słodko np. z bakaliami, można też zamiast wody zastosować np. mleko roślinne. Świetna też na zimno pokrojona w kostkę. Doskonale nadaje się do panierek.
Posiada licencjonowany znak przekreślonego kłosa.
Masa netto: 360g
Producent: Molino di Ferro, Włochy