Fusilli al Ragu' di Soia - danie gotowe vegan 250g
Makaron świderki w sosie typu ragu' sojowym
Włoskie danie wegańskie
Masa netto: 250g
- 34,00 zł 18,00 zł
- Dodaj recenzję:
Producent:
Mama Said-
Dostępność:
Jest
(30 szt.)
- szt.
Fusilli al ragu' di soia - makaron świderki w sosie typu ragu' z soją
Dania gotowe Mama Said proponujemy w promocyjnej cenie, aby zachęcić Was do spróbowania tego absolutnie nowego produktu!
Składniki: makaron fusilli 50% (makaron z pszenicy z semoliny durum), sos sojowy 40% (woda, przecier pomidorowy, marchew, cebula, soja 4,3%, seler naciowy, olej słonecznikowy, bazylia, bulion warzywny w proszku (sól, skrobia kukurydziana, warzywa suszone w różnych proporcjach: (cebula, seler naciowy, marchew, por, pietruszka), kurkuma, przyprawy, ekstrakt drożdżowy), cukier, sól morska, liść laurowy, gałka muszkatołowa. Może zawierać jaja, orzechy, sezam i musztardę.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 629kj/150kcal, tłuszcze 5,2g, w tym tłuszcze nasycone 0,7g, węglowodany 20g, w tym cukry 1,2g, błonnik 3,4g, białko 4,6g, sól 0,78g.
Mama Said to alternatywny projekt stworzony przez dobrych ludzi zakochanych w dobrym jedzeniu. To zespół pasjonatów z regionu Veneto i Piemontu, działający w sektorze żywności ekologicznej i wegańskiej od ponad 20 lat. Receptury dań gotowych zostały starannie opracowane w oparciu o typowe włoskie przepisy, które przygotowują włoskie mamy, ale w wydaniu roślinnym.
Długi okres przydatności do spożycia i możliwość przechowywania tych dań bez chłodzenia przyczyniają się do oszczędności energii i ochrony środowiska.
Sposób przygotowania:
- na patelni: wrzuć makaron wraz z sosem na rozgrzaną patelnie i podgrzewaj mieszając co jakiś czas przez około 1,5 minuty, albo do czasu kiedy danie będzie gorące.
- w kuchence mikrofalowej: widelcem przebij folię ochronną w kilku miejscach, nastaw mikrofalę na 900W mocy i podgrzewaj 90 sekund
Producent: Marchet Srl, Włochy
Masa netto: 250g - porcja dla 1 osoby


