Gnocchi w sosie tahini ze szparagami - danie gotowe vegan 250g
Gnocchi - kluski ziemniaczane w sosie z tahini ze szparagami
Włoskie danie wegańskie
Masa netto: 250g
- 36,00 zł 19,00 zł
- Dodaj recenzję:
Producent:
Mama Said-
Dostępność:
Jest
(30 szt.)
- szt.
Gnocchi w sosie tahini ze szparagami
Składniki: gnocchi ziemniaczane 60% (pure ziemniaczane (woda, ziemniaki 20%), semolina z pszenicy durum, woda, sól), sos na bazie tahiny (sezam) i szparagów 40% (woda, tahini (sezam) 16%, szparagi 16%, cebula, kalafior, olej słonecznikowy, bulion roślinny w proszku (sól, skrobia kukurydziana, warzywa suszone w różnych proporcjach: (cebula, seler naciowy, marchew, por, pietruszka), kurkuma, przyprawy, ekstrakt drożdżowy), sól morska). Może zawierać: soję, orzechy, musztardę.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 878kj/208kcal, tłuszcze 9,4g, w tym tłuszcze nasycone 1,4g, węglowodany 24g, w tym cukry 1,6g, błonnik 3,1g, białko 5,8g, sól 0,79g.
Mama Said to alternatywny projekt stworzony przez dobrych ludzi zakochanych w dobrym jedzeniu. To zespół pasjonatów z regionu Veneto i Piemontu, działający w sektorze żywności ekologicznej i wegańskiej od ponad 20 lat. Receptury dań gotowych zostały starannie opracowane w oparciu o typowe włoskie przepisy, które przygotowują włoskie mamy, ale w wydaniu roślinnym.
Długi okres przydatności do spożycia i możliwość przechowywania tych dań bez chłodzenia przyczyniają się do oszczędności energii i ochrony środowiska.
Sposób przygotowania:
- na patelni: wrzuć gnocchi wraz z sosem na rozgrzaną patelnie i podgrzewaj mieszając co jakiś czas przez około 1,5 minuty, albo do czasu kiedy danie będzie gorące.
- w kuchence mikrofalowej: widelcem przebij folię ochronną w kilku miejscach, nastaw mikrofalę na 900W mocy i podgrzewaj 90 sekund
Producent: Marchet Srl, Włochy
Masa netto: 250g - porcja dla 1 osoby


