62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Makaron Pici z pszenicy durum z Toskanii, 500g

Makaron Pici - rzemieślniczy makaron z toskańskiej pszenicy durum

Masa netto: 500g

  • 30,50 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Makaron Pici - rzemieślniczy makaron z toskańskiej pszenicy durum

Składniki: semolina z pszenicy durum, woda

Wartości odżywcze w 100g produktu: 

Energia: 1446 kJ /346 kcal
Tłuszcz:  1,5 g, w tym kwasy nasycone: 0,3g,
Węglowodany: 72g, w tym cukry: 3,5g
Białko: 11g
Sól: 0g

Rodzina Bertoli od trzech pokoleń uprawia pszenicę w Santa Luce, na zielonych wzgórzach Toskanii z widokiem na morze. Uprawy obejmują wyłącznie zboża dawne, historyczne odmiany, jak Senatore Capelli, Saragolla (podobne do zboża kamut), oraz miejscowych Cresa i Levante, które nadają żółtą barwę makaronu. Są to zboża całkowicie naturalne i niemodyfikowane genetycznie. 

Makaron obrabiany jest w sposób rzemieślniczy, na matrycach z brązu, jest suszony powoli, w niskich temperaturach; ma to na celu zachowanie jego wysokiej porowatości i wszystkich cech organoleptycznych oraz odżywczych. Makaron zachowuje świetną konsystencję al dente i bardzo dobrze przylega do niego sos.

Pici to tradycyjny toskański format, sprawdza się z mięsnym sosem ragu z dziczyzny, czy z klasycznym cacio i pepe, ale możecie użyć wszelkiej kulinarnej fantazji, aby przygotować Waszą pastę.

Masa netto: 500g

Wyprodukowano w Toskanii, we Włoszech.

  • La Bottera
  • Dolcezze Del Forno
  • Inaudi
  • Le Veneziane
  • Happy Mama
  • Eurocaf
  • Pasta Bertoli
  • Fattorie Fiandino
  • Amedei
  • Frescolat
  • Gusto Toscano
  • Argiolas Formaggi
  • Bortolotti Salumi
  • Simorgh S.N.C.
  • Acetaia Mussini
  • San Giuliano
  • NOVELLA
  • PastaJesce
  • Tiberino
  • BUSTI
  • Deseo
  • Verys
  • Apulia Food
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Fratelli CARLI
  • Ronco Luigina
  • Marilungo Campofilone
  • Galfre'
  • Madama Oliva
  • API Food
  • Quore Puro
  • Mozzarisella
  • Blanco
  • iFerrari
  • Nord Salse
  • Natural Boom
  • Le Asolane
  • Galup
  • Bonfante
  • Frantoio Moscato
  • IAQUILAT
  • Filippone
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Sa Marigosa