Makaron Spaghetti Nero di Seppia z atramentem mątwy, 500g, Pasta Jesce
Makaron Spaghetti Nero di Seppia z atramentem mątwy - z semoliny z włoskiej pszenicy durum
Masa netto: 500g
- 13,80 zł
- Dodaj recenzję:
Producent:
PastaJesce-
Dostępność:
Jest (11 szt.)
- szt.
Spaghetti Nero di Seppia - włoski makaron premium marki Pasta Jesce
Składniki: semolina z włoskiej pszenicy durum, atrament mątwy 2%, woda.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Energia: 352 kcal /1494 kj
Tłuszcz: 1,6 g, w tym kwasy nasycone: 0,4g,
Węglowodany: 73g, w tym cukry: 2,1g
Białko: 14g
Sól: 0,01g
Wytwarzany w miejscowości Altamura w Apulii, słynącym z wypiekania chleba, który zdobył apelację pochodzenia DOP (Chroniona Nazwa Pochodzenia), gdzie funkcjonuje wiele młynów, a wytwarzanie najlepszej mąki jest niemal symbolem miasta. Makaron jest wytwarzany w rzemieślniczym trybie, polegającym na powolnym suszeniu makaronu w niskich tempraturach, wytłaczaniu makaronu na matrycach z brązu, co zapewnia porowatą powierzchnię, lepsze walory smakowe i dobre przyleganie sosu. W ten sposób zachowują się wartości odżywcze makaronu, a smak i struktura sprawiają, że wszyscy rozsmakują się w makaronach Pasta Jesce.
Producent: Pasta Apulia S.r.l. Altamura, region Apulia, Włochy
Masa netto: 500g