Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Cipolle Borettane - Cebulki Borettane w zalewie
Opakowanie HoReCa
Masa netto: 1600g
Masa po odsączeniu 920g
Chrupiące, a jednocześnie miękkie cebulki odmiany Borettane, zbierane są od końca lipca do listopada i marynowane w occie winnym. Idealne jako aromatyczny, wyrazisty dodatek do dań głównych lub do przygotowania szybkiego aperitifu.
Marynowane cebulki borettane: stanowią doskonałe towarzystwo różnego rodzaju pieczeni mięsnych, zwłaszcza cielęcych. Są doskonałym pikantnym składnikiem sałatek ziemniaczanych i warzywnych, dopełniają smak grillowanego mięsa. Fantastycznie komponują się z filetami z makreli, tuńczyka i innych ryb. Same w sobie są doskonałym antipasto, zwłaszcza polane odrobiną modeńskiego octu balsamicznego.
Skladniki: cebulki borettane 67%, ocet winny, sól, cukier, olej słonecznikowy, przeciwutleniacze: kwasek cytrynowy i kwas askorbinowy, regulator kwasowości: kwas mlekowy.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 213 kJ/ 51 kcal, tłuszcze 1,7g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3g, węglowodany 6,6g, w tym cukry 6,6g, białko 0,9g, sól 1,6g.
Wyprodukowano we Włoszech. Producent: Sa Marigosa, Sardynia.
Masa netto: 1600g
Masa po odsączeniu zalewy: 920g
Najlepiej spożyć przed: 05/2026
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Produkt wegański.