62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Sardyński chlebek Pane Guttiau z oliwą z oliwek, 250g

Chlebek z Sardynii Pane Guttiau

Masa netto: 250g

  • 22,50 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Chlebek z Sardynii Pane Guttiau

Składniki: semolina z pszenicy durum, oliwa z oliwek 12%, woda, sól, drożdże piwne.

Pane Guttiau to tradycyjne pieczywo z Sardynii z dodatkiem oliwy z oliwek. Tradycja jego wytwarzania liczy sobie ponad 1000 lat, chlebek był pożywieniem sardyńskich pasterzy i rolników, ponieważ można go przechowywać przez długi czas. Wypieka się go w piecach opalanych drzewnych. Tradycyjny arkuszy tego pieczywa kształt to okrąg o średnicy około 50 cm We Włoszech chlebek nosi też nazwę carta musica, czyli papier nutowy, ze względu na to, że jest bardzo cienki.

Na Sardynii we wszystkich restauracjach, trattoriach pane guttiau oraz carasau podaje się jako pieczywo.

Wyprodukowano na Sardynii, we Włoszech

Masa netto: 250g

 

  • Amedei
  • PastaJesce
  • Frescolat
  • Galup
  • Happy Mama
  • Streglio
  • Bortolotti Salumi
  • Deseo
  • Eurocaf
  • Nord Salse
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Fattorie Fiandino
  • IAQUILAT
  • La Bottera
  • Bonfante
  • NOVELLA
  • Madama Oliva
  • San Giuliano
  • OPERA 140
  • Dolcezze Del Forno
  • Natural Boom
  • Ronco Luigina
  • Quore Puro
  • Filippone
  • Mozzarisella
  • Acetaia Mussini
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Apulia Food
  • Inaudi
  • Galfre'
  • Le Asolane
  • BUSTI
  • Argiolas Formaggi
  • Gusto Toscano
  • API Food
  • Marilungo Campofilone
  • Le Veneziane
  • Fratelli CARLI
  • Sa Marigosa
  • Verys
  • Pasta Bertoli
  • Simorgh S.N.C.
  • iFerrari
  • Tiberino
  • Frantoio Moscato