62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Sardyński chlebek Pane Guttiau z oliwą z oliwek, 250g

Chlebek z Sardynii Pane Guttiau

Masa netto: 250g

  • 22,50 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Sa Marigosa
  • Dostępność:

    Jest Jest  (1 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Chlebek z Sardynii Pane Guttiau

Składniki: semolina z pszenicy durum, oliwa z oliwek 12%, woda, sól, drożdże piwne.

Pane Guttiau to tradycyjne pieczywo z Sardynii z dodatkiem oliwy z oliwek, z dodatkiem soli. Tradycja jego wytwarzania liczy sobie ponad 1000 lat, chlebek był pożywieniem sardyńskich pasterzy i rolników, ponieważ można go przechowywać przez długi czas. Wypieka się go w piecach opalanych drzewnych. Tradycyjny arkuszy tego pieczywa kształt to okrąg o średnicy około 50 cm We Włoszech chlebek nosi też nazwę carta musica, czyli papier nutowy, ze względu na to, że jest bardzo cienki.

Na Sardynii we wszystkich restauracjach, trattoriach pane guttiau oraz carasau podaje się jako pieczywo.

Wyprodukowano na Sardynii, we Włoszech

Masa netto: 250g

 

  • Pronti Via
  • Mozzarisella
  • Simorgh S.N.C.
  • Le Veneziane
  • iFerrari
  • Deseo
  • Nord Salse
  • Tiberino
  • Amedei
  • Apulia Food
  • Madama Oliva
  • Eurocaf
  • Le Asolane
  • API Food
  • Filippone
  • Bonfante
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Verys
  • OPERA 140
  • PastaJesce
  • Derby
  • San Giuliano
  • La Bottera
  • Sa Marigosa
  • Natural Boom
  • Frantoio Moscato
  • Acetaia Mussini
  • Galup
  • Quore Puro
  • Ronco Luigina
  • Galfre'
  • Happy Mama
  • Streglio
  • BUSTI
  • Fratelli CARLI
  • Marilungo Campofilone
  • Dolcezze Del Forno
  • Inaudi
  • Gusto Toscano
  • NOVELLA
  • Frescolat
  • Bortolotti Salumi
  • IAQUILAT
  • Fattorie Fiandino
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Pasta Bertoli