62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Sardyński chlebek Pane Carasau 250g

Chlebek z Sardynii Pane Carasau

Masa netto: 250g

  • 21,90 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Sa Marigosa
  • Dostępność:

    Jest Jest  (18 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Chlebek z Sardynii Pane Carasau

Składniki: semolina pszenicy durum, woda, sól, drożdże piwne.

Pane Carasau to tradycyjne pieczywo z Sardynii, tradycja jego wytwarzania liczy sobie ponad 1000 lat, chlebek był pożywieniem sardyńskich pasterzy i rolników, ponieważ można go przechowywać przez długi czas. Wypieka się go w piecach opalanych drewnem. Tradycyjny arkusz tego pieczywa ma kształt to okręgu o średnicy około 50 cm. We Włoszech chlebek nosi też nazwę carta musica, czyli papier nutowy, ze względu na to, że jest bardzo cienki.

Na Sardynii we wszystkich restauracjach, trattoriach pane carasau podaje się jako pieczywo, a także jako smaczne czekadełko.

Wyprodukowano na Sardynii, we Włoszech

Masa netto: 250g

  • Mozzarisella
  • NOVELLA
  • Fratelli CARLI
  • Simorgh S.N.C.
  • Sa Marigosa
  • Bonfante
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Fattorie Fiandino
  • Deseo
  • Frescolat
  • Streglio
  • Galfre'
  • OPERA 140
  • Filippone
  • IAQUILAT
  • Natural Boom
  • Eurocaf
  • Apulia Food
  • Marilungo Campofilone
  • Verys
  • Frantoio Moscato
  • Acetaia Mussini
  • Pronti Via
  • Happy Mama
  • iFerrari
  • Le Asolane
  • Pasta Bertoli
  • Amedei
  • La Bottera
  • Le Veneziane
  • BUSTI
  • Galup
  • Gusto Toscano
  • Tiberino
  • PastaJesce
  • Derby
  • Ronco Luigina
  • Argiolas Formaggi
  • San Giuliano
  • API Food
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Nord Salse
  • Quore Puro
  • Bortolotti Salumi
  • Inaudi
  • Madama Oliva
  • Dolcezze Del Forno