Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Sos pomidorowo - oliwkowy
Masa netto: 300g
Sos pomidorowy z zielonymi oliwkami
Składniki: pulpa pomidorowa 75% (pomidory włoskie), oliwki sardyńskie z Bosa 16%, oliwa z oliwek extra vergine 3,4%, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartości odżywcze w 100g: Energia: 219kj/53kcal, tłuszcz: 4,4g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,4g, węglowodany: 2,4g, w tym cukry: 2g, białko: 0,6g, sól: 0,8g.
Nasz gotowy sos składa się z prostych składników, włoskich pomidorów, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i smacznych zielonych oliwek, które nadają mu intensywny smak i aromat na podniebieniu. Idealnie nadaje się do przyprawiania makaronów, do pizzy, słonych pasztetów i smacznych aperitifów, nawet bez dodatkowego gotowania, bezpośrednio na potrawach.
Sos nie zawiera glutenu, konserwantów, barwników.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
Masa netto: 300g
Producent: Sa Marigosa, Sardynia, Włochy