62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Oliwa z oliwek extravergine "Fruttato" 250 ml

Oliwa extra virgin "Fruttato" z dwóch odmian włoskich oliwek

Objętość: 250 ml

  • 34,90 zł
  • szt.
    Niedostępny

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Oliwa extra virgin "Fruttato" z dwóch odmian włoskich oliwek

Charakterystyka oliwy "Fruttato":

Oliwa "Fruttato" jest tłoczona z dwóch odmian oliwek: rdzennie włoskiej - Coratina i sardyńskiej - Bosana. Wśród zdecydowanych i otulających aromatów, jako pierwsze wyróżniają się intensywne nuty cytrusowe i ziołowe, a dopełniane są przez akcenty liści oliwnych i kardamonu. Intensywny smak "Fruttato" jest wyraźnie goryczkowy i ostry, przenikany przez nuty liści, trawy i karczocha. Kolor oliwy jest złocisty, z zielonymi refleksami.

Oliwa "Fruttato" doskonale komponuje się z owocami morza i świeżymi sałatkami, zwłaszcza warzywnymi. Jest polecana jako dodatek do wszystkich roślin strączkowych - szczególnie gotowanych tradycyjnie i na parze, a także do różnego rodzaju zup. "Fruttato" to dobry wybór do przyrządzania i doprawiania potraw z czerwonego mięsa.

Składniki: 100% oliwa extra virgin z oliwek włoskich odmian: Coratina i Bosana.

Oliwa zamknięta jest w butelce z ciemnego zielonego szkła, które chroni smak, aromat i wszystkie wartości odżywcze przed negatywnym wpływem światła.

Objętość: 250 ml

Wyprodukowano we Włoszech.

 

Poznajcie również producentów tej fantastycznej oliwy, czyli San Giuliano!

Od ponad stu lat firma San Giuliano zamyka w butelkach płynne śródziemnomorskie słońce - oliwę z oliwek najwyższej klasy. W malowniczym mieście Alghero, na północy Sardynii, mieści się tłocznia, w której codziennie dokładane są wszelkie starania, by wszystkie oliwki, trafiające na linię produkcyjną, spełniały najsurowsze wymogi włoskie i międzynarodowe. W San Giuliano tradycja tłoczenia oliwy sięga 1916 roku i z każdym dniem kontynuowana jest z jeszcze większą dbałością. Firma szczyci się posiadaniem gajów oliwnych, uprawianych w zgodzie z naturą i w poszanowaniu dla środowiska. Liczba drzew w tychże gajach jest imponująca i przyprawia o zawrót głowy, bowiem jest ich aż 168.000 (!) - a ich liczba rośnie nieustannie z każdym rokiem. Oliwki odmian sardyńskich i włoskich, uzupełniane są wyłącznie selekcjonowanymi europejskimi mieszankami, by zapewnić oliwie z nich tłoczonej, szlachetny profil smakowy i zachować jak najwięcej cennych wartości odżywczych.

Firma San Giuliano jest laureatem wielu nagród - trzy razy z rzędu zdobyła w ostatnich latach tytuł najlepszego producenta oliwy z oliwek we Włoszech. Przez amatorów i znawców włoskich kulinariów często nazywana jest "dumą Sardynii", o czym, mamy nadzieję, zechcecie przekonać się na własnym talerzu!

Możecie również wybrać się w ekspresową podróż na Sardynię i zwiedzić Alghero i San Giuliano w zaledwie 30 sekund - w tym video (klik). :)

 
  • Inaudi
  • Simorgh S.N.C.
  • NOVELLA
  • Madama Oliva
  • Marilungo Campofilone
  • Bortolotti Salumi
  • Happy Mama
  • Apulia Food
  • Verys
  • Gusto Toscano
  • Tiberino
  • Fattorie Fiandino
  • Quore Puro
  • Bonfante
  • Fratelli CARLI
  • Nord Salse
  • BUSTI
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Mozzarisella
  • Natural Boom
  • San Giuliano
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Pasta Bertoli
  • Acetaia Mussini
  • Le Asolane
  • La Bottera
  • Blanco
  • Ronco Luigina
  • Le Veneziane
  • Frescolat
  • Filippone
  • Eurocaf
  • IAQUILAT
  • iFerrari
  • Argiolas Formaggi
  • Frantoio Moscato
  • Galfre'
  • Dolcezze Del Forno
  • API Food
  • Sa Marigosa
  • Amedei
  • PastaJesce
  • Deseo
  • Galup