Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Kuskus z caponatą po sycylijsku z Trapani - danie gotowe
Masa netto: 200g
Sycylijskie słońce zamknięte w caponacie - warzywnym specjale z pomidorów, bakłażanów, papryki, oliwek i solonych kaparów, w towarzystwie kaszy kuskus to szybka i aromatyczna propozycja na obiad. Doskonały jako samodzielne danie, kuskus sprawdza się również jako dodatek, zwłaszcza do dań rybnych.
Marka Tiberino oferuje najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, zupy (i wiele więcej), w formie łatwych do przygotowania dań jednogarnkowych. Wystarczy głęboka patelnia, woda i odrobina oliwy z oliwek, aby zawartość torebki w mig uraczyła każdego zabieganego fana włoskiej kuchni. To fantastyczne rozwiązanie dla ludzi żyjących w biegu, ale również dla podróżników, alpinistów, amatorów wypadów na łono natury. Wszędzie tam, gdzie brakuje czasu lub dostępu do wygodnej kuchni - Tiberino sprawdzi się na medal, oferując szybki, pożywny i pełen smaku posiłek!
Produkty te mogą poszczycić się swoim udziałem w trakcie trwania misji kosmicznych, ponieważ wszystkie dania z oferty Tiberino stanowią wartościowy posiłek, pokrywający zwiększone potrzeby żywieniowe astronautów pracujących na stacjach kosmicznych.
Tiberino to rodzinna firma, która swoje korzenie ma w centrum stolicy Apulii, Bari. Wielopokoleniowa rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków sprawiła, że otwarty w XIXw. mały sklepik spożywczy urósł z czasem do rozmiarów rozpoznawalnej na całym świecie marki, kojarzonej z prostotą i składnikami najlepszej jakości.
Składniki: kuskus pełnoziarnisty (semolina z pszenicy durum woda 12,5%) 85%, pomidory 3%, bakłażany 3%, sól, kapary, oliwki, cebula, papryka, pomarańcze, czosnek, oliwa z oliwek extravergine.
Bez glutaminianu, sztucznych dodatków.
Sposób przygotowania: Na patelni lub w garnku zagotować 500ml wody, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek; następnie wsypać zawartość opakowania i mieszać przez ok. 1 minutę. Następnie wyłączyć gaz i pozostawić do wchłonięcia pod przykryciem przez ok. 12 minut. Na koniec polać odrobiną oliwy z oliwek, doprawić solą. Można dodać odrobinę sera feta pokrojonego w kosteczkę.
Wartości odżywcze: energia: 1338 kJ//325 kcal, tłuszcze: 2 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,4 g, węglowodany: 58,6,6g, w tym cukry: 3,5 g, błonnik: 7,7 g, białko: 0,7g, sól: 1,6 g
Masa netto: 200g
Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy