Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Makaron Bavette z pesto czerwonym z Trapani - danie gotowe
Masa netto: 200g
Bavette al pesto rosso "Alla Trapanese" - makaron bavette z czerwonym pesto
Składniki: Makaron (mąka pszenna semolina durum, woda 12,5%) 87%, pomiodry 7%, migdały, sól, bazylia, czosnek, oliwa z oliwek extravergine. Bez glutaminianiu, sztucznych dodatków.
Sposób przygotowania: Na patelni lub w garnku zagotować 600ml wody, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek; następnie wsypać zawartość opakowania i gotować pod przykryciem na średnim ogniu mieszając do czasu do czasu. Kiedy woda niemal całkowicie się wchłonie dodać jeszcze chochlę gorącej wody, zamieszać, doprawić solą. Pozostawić około minutę, po czym dodać ewentualnie trochę gorącej wody, aby sos i makaron dobrze się wymieszały, na koniec polać odrobiną oliwy z oliwek.
Wartości odżywcze: energia: 1510 kJ//368 kcal, tłuszcze: 2,1 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g, węglowodany: 78,6g, w tym cukry: 3,4 g, błonnik: 3,6 g, białko: 10,7g, sól: 1,5 g
Najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, kuskus, zupy, także w wersjach wegańskich – suszone składniki, które „przywracamy do życia” dodając wyłącznie wodę i oliwę z oliwek.
Dania gotowe Tiberino powstały też z myślą o podróżnikach, alpinistach, wyczynowcach przebywających często na łonie natury, bez dostępu do wygodnej kuchni.
Dania „wzięły udział” w kosmicznych misjach, zostały starannie przygotowane do wysiłku astronautów na stacjach kosmicznych.
Tiberino to rodzinna firma, którą zapoczątkował niewielki sklepik spożywczy w centrum stolicy Apulii, Bari; od czterech pokoleń kontynuowana jest rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków i walorów tamtejszej kuchni opartej na najlepszej jakości składnikach i prostocie.
Masa netto: 200g
Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy