62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Makaron Linguine z borowikami, 200g

Makaron Linguine z borowikami, 200g

Masa netto : 250 g 

  • 19,80 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Tiberino
  • Dostępność:

    Jest Jest  (13 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Makaron Linguine z borowikami, jednogarnkowe danie Tiberino 200g

Linguine z borowikami to proste, ale zadziwiająco efektowne połączenie cienkiego makaronu, starannie wyselekcjonowanych borowików, mieszanki przypraw i naturalnych aromatów.

Marka Tiberino oferuje najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, zupy (i wiele więcej), w formie łatwych do przygotowania dań jednogarnkowych. Wystarczy głęboka patelnia, woda i odrobina oliwy z oliwek, aby zawartość torebki w mig uraczyła każdego zabieganego fana włoskiej kuchni. To fantastyczne rozwiązanie dla ludzi żyjących w biegu, ale również dla podróżników, alpinistów, amatorów wypadów na łono natury. Wszędzie tam, gdzie brakuje czasu lub dostępu do wygodnej kuchni - Tiberino sprawdzi się na medal, oferując szybki, pożywny i pełen smaku posiłek!

Produkty te mogą poszczycić się swoim udziałem w trakcie trwania misji kosmicznych, ponieważ wszystkie dania z oferty Tiberino stanowią wartościowy posiłek, pokrywający zwiększone potrzeby żywieniowe astronautów pracujących na stacjach kosmicznych.

Tiberino to rodzinna firma, która swoje korzenie ma w centrum stolicy Apulii, Bari. Wielopokoleniowa rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków sprawiła, że otwarty w XIXw. mały sklepik spożywczy urósł z czasem do rozmiarów rozpoznawalnej na całym świecie marki, kojarzonej z prostotą i składnikami najlepszej jakości.

Składniki: Makaron 92% (mąka pszenna semolina durum, woda), borowiki 4%, sól, marchewka, czosnek, seler, cebula, pietruszka, por, oliwa z oliwek extravergine. Produkt zawiera gluten, może zawierać: migdały, orzechy, soję, sezam, tuńczyka, jajka, atrament mątwy. 

Sposób przygotowania: Na patelni lub w garnku zagotować 750ml wody, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek; następnie wsypać zawartość opakowania i gotować pod przykryciem na średnim ogniu mieszając do czasu do czasu. Kiedy woda  niemal całkowicie się wchłonie dodać jeszcze chochlę gorącej wody, zamieszać, doprawić solą. Pozostawić około minutę, po czym dodać ewentualnie trochę gorącej wody, aby sos i makaron dobrze się wymieszały, na koniec polać odrobiną oliwy z oliwek. 

Wartości odżywcze: energia: 1504 kJ//354 kcal, tłuszcze: 2 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,9g, węglowodany: 69,9g, w tym cukry: 4,6 g, błonnik: 13,7 g, białko: 4g, sól: 1,2 g

Masa netto: 200g

Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy

  • Pasta Bertoli
  • Filippone
  • Sa Marigosa
  • Galfre'
  • Fratelli CARLI
  • Galup
  • PastaJesce
  • Gusto Toscano
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Le Asolane
  • Frescolat
  • Mozzarisella
  • Amedei
  • Apulia Food
  • Happy Mama
  • Natural Boom
  • Argiolas Formaggi
  • Tiberino
  • Dolcezze Del Forno
  • Ronco Luigina
  • Bonfante
  • API Food
  • La Bottera
  • NOVELLA
  • Nord Salse
  • Eurocaf
  • San Giuliano
  • Inaudi
  • Frantoio Moscato
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Le Veneziane
  • Simorgh S.N.C.
  • Quore Puro
  • Acetaia Mussini
  • IAQUILAT
  • Blanco
  • Bortolotti Salumi
  • Marilungo Campofilone
  • Madama Oliva
  • Deseo
  • Fattorie Fiandino
  • BUSTI
  • Verys
  • iFerrari