62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Makaron Linguine z pesto " Alla Genovese", 200g

Makaron Linguine z pesto " Alla Genovese" 

Masa netto: 200 g 

  • 19,80 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Tiberino
  • Dostępność:

    Jest Jest  (20 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Makaron Linguine con pesto alla Genovese, jednogarnkowe danie Tiberino 200g

Linguine z pesto alla Genovese - włoska klasyka w ekspresowym wydaniu.

Marka Tiberino oferuje najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, zupy (i wiele więcej), w formie łatwych do przygotowania dań jednogarnkowych. Wystarczy głęboka patelnia, woda i odrobina oliwy z oliwek, aby zawartość torebki w mig uraczyła każdego zabieganego fana włoskiej kuchni. To fantastyczne rozwiązanie dla ludzi żyjących w biegu, ale również dla podróżników, alpinistów, amatorów wypadów na łono natury. Wszędzie tam, gdzie brakuje czasu lub dostępu do wygodnej kuchni - Tiberino sprawdzi się na medal, oferując szybki, pożywny i pełen smaku posiłek!

Produkty te mogą poszczycić się swoim udziałem w trakcie trwania misji kosmicznych, ponieważ wszystkie dania z oferty Tiberino stanowią wartościowy posiłek, pokrywający zwiększone potrzeby żywieniowe astronautów pracujących na stacjach kosmicznych.

Tiberino to rodzinna firma, która swoje korzenie ma w centrum stolicy Apulii, Bari. Wielopokoleniowa rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków sprawiła, że otwarty w XIXw. mały sklepik spożywczy urósł z czasem do rozmiarów rozpoznawalnej na całym świecie marki, kojarzonej z prostotą i składnikami najlepszej jakości.

 

Składniki: makaron (mąka z pszenicy durum, woda) 88%, mąka ryżowa, bazylia 2,5%, sól, migdały, czosnek, oliwa z oliwek extra virgin, orzeszki piniowe.

Może zawierać: inne zboża zawierające gluten, orzechy laskowe, soję, tuńczyka, seler, gorczycę, mątwę, jaja. Nie zawiera glutaminianu sodu i pochodnych zwierzęcych.

Sposób przygotowania: Na patelni lub w garnku zagotować 700ml wody, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek; następnie wsypać zawartość opakowania i gotować pod przykryciem na średnim ogniu mieszając do czasu do czasu. Kiedy woda  niemal całkowicie się wchłonie dodać jeszcze chochlę gorącej wody, zamieszać, doprawić solą. Pozostawić około minutę, po czym dodać ewentualnie trochę gorącej wody, aby sos i makaron dobrze się wymieszały, na koniec polać odrobiną oliwy z oliwek. 

Wartości odżywcze: energia: 1553kJ//366 kcal, tłuszcze: 4,1 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,1 g, węglowodany: 68,9g, w tym cukry: 3,8 g, błonnik: 13,3 g, białko: 3,3g, sól: 1,2 g

Masa netto: 200g

Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy

  • Filippone
  • Le Veneziane
  • Tiberino
  • Inaudi
  • ManaPulia
  • Dolcezze Del Forno
  • Madama Oliva
  • Nord Salse
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • NOVELLA
  • Quore Puro
  • Fratelli CARLI
  • Galup
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Argiolas Formaggi
  • Happy Mama
  • Deseo
  • Frescolat
  • Frantoio Moscato
  • Fattorie Fiandino
  • San Giuliano
  • La Bottera
  • API Food
  • Pasta Bertoli
  • Verys
  • Apulia Food
  • IAQUILAT
  • BUSTI
  • Amedei
  • Blanco
  • PastaJesce
  • Gusto Toscano
  • Marilungo Campofilone
  • Simorgh S.N.C.
  • Bonfante
  • Sa Marigosa
  • iFerrari
  • Galfre'
  • Mozzarisella
  • Eurocaf
  • Le Asolane