62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Makaron Orecchiette z kwiatami brokułu, 200g

Makaron Orecchiette z kwiatami brokułu, 200g danie gotowe 

Masa netto : 200 g 

  • 19,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Tiberino
  • Dostępność:

    Jest Jest  (5 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Orecchiette con cime di rapa e pomodoro, jednogarnkowe danie Tiberino 200g

Orecchiette con Cime di Rapa to jednogarnkowa mieszanka makaronu z pszenicy durum, włoskich brokułów, pomidorów suszonych w połączeniu z czosnkiem i aromatycznymi ziołami.

Marka Tiberino oferuje najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, zupy (i wiele więcej), w formie łatwych do przygotowania dań jednogarnkowych. Wystarczy głęboka patelnia, woda i odrobina oliwy z oliwek, aby zawartość torebki w mig uraczyła każdego zabieganego fana włoskiej kuchni. To fantastyczne rozwiązanie dla ludzi żyjących w biegu, ale również dla podróżników, alpinistów, amatorów wypadów na łono natury. Wszędzie tam, gdzie brakuje czasu lub dostępu do wygodnej kuchni - Tiberino sprawdzi się na medal, oferując szybki, pożywny i pełen smaku posiłek!

Produkty te mogą poszczycić się swoim udziałem w trakcie trwania misji kosmicznych, ponieważ wszystkie dania z oferty Tiberino stanowią wartościowy posiłek, pokrywający zwiększone potrzeby żywieniowe astronautów pracujących na stacjach kosmicznych.

Tiberino to rodzinna firma, która swoje korzenie ma w centrum stolicy Apulii, Bari. Wielopokoleniowa rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków sprawiła, że otwarty w XIXw. mały sklepik spożywczy urósł z czasem do rozmiarów rozpoznawalnej na całym świecie marki, kojarzonej z prostotą i składnikami najlepszej jakości.

 

Składniki: makaron (pszenica durum – semolina, woda) 90%, kwiaty brokułu 7%, pomidory suszone, sól, czosnek, oliwa z oliwek extra vergine.  

Może zawierać: migdały, orzechy, soję, seler naciowy, sezam, ryby, jajka. Zawiera  gluten.  Bez glutaminianu, sztucznych ani odzwierzęcych dodatków.

Przygotowanie: Na patelni lub w garnku zagotować 750ml wody, dodać ok. 2 łyżki oliwy z oliwek. Wsypać zawartość, przykryć i mieszać od czasu do czasu. Gotować na średnim ogniu aż płyn nie zostanie  niemal całkiem wchłonięty. Można dodać 1 chochlę wody podczas gotowania, jeśli chcemy uzyskać strukturę mniej al dente.

Po zdjęciu z gazu dodać soli i odczekać minutę, dodać kilka łyżek gorącej wody i wymieszać, aby wszystko dobrze się połączyło. Dodać odrobinę oliwy z oliwek.

Wartości odżywcze na 100g: energia 1388 kJ/338 kcal, tłuszcze: 0,1g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0g,  węglowodany 76,1g, w tym cukry 1,2g, białko 9,5g błonnik: 2,4g, sól 1,5g.

Masa netto: 200g

Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy

  • PastaJesce
  • iFerrari
  • Pasta Bertoli
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Dolcezze Del Forno
  • Tiberino
  • Nord Salse
  • La Bottera
  • Galfre'
  • ManaPulia
  • Gusto Toscano
  • Marilungo Campofilone
  • Le Asolane
  • Argiolas Formaggi
  • Blanco
  • Simorgh S.N.C.
  • Apulia Food
  • Fattorie Fiandino
  • Deseo
  • Le Veneziane
  • Quore Puro
  • Frantoio Moscato
  • Amedei
  • Eurocaf
  • Verys
  • Inaudi
  • Mozzarisella
  • Galup
  • Sa Marigosa
  • BUSTI
  • NOVELLA
  • Bonfante
  • San Giuliano
  • API Food
  • Frescolat
  • Madama Oliva
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Fratelli CARLI
  • Filippone
  • IAQUILAT
  • Happy Mama