Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Makaron Penne all'Arrabbiata – danie gotowe
Masa netto :200g
Pikantne penne all'arrabbiata to proste i smaczne danie, idealne na szybki obiad lub nieformalny lunch. Nic tak dobrze nie rozgrzeje kubków smakowych, jak włoski makaron pennette w połączeniu z sosem z włoskich pomidorów i pikantnych papryczek peperoncino!
Marka Tiberino oferuje najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, zupy (i wiele więcej), w formie łatwych do przygotowania dań jednogarnkowych. Wystarczy głęboka patelnia, woda i odrobina oliwy z oliwek, aby zawartość torebki w mig uraczyła każdego zabieganego fana włoskiej kuchni. To fantastyczne rozwiązanie dla ludzi żyjących w biegu, ale również dla podróżników, alpinistów, amatorów wypadów na łono natury. Wszędzie tam, gdzie brakuje czasu lub dostępu do wygodnej kuchni - Tiberino sprawdzi się na medal, oferując szybki, pożywny i pełen smaku posiłek!
Produkty te mogą poszczycić się swoim udziałem w trakcie trwania misji kosmicznych, ponieważ wszystkie dania z oferty Tiberino stanowią wartościowy posiłek, pokrywający zwiększone potrzeby żywieniowe astronautów pracujących na stacjach kosmicznych.
Tiberino to rodzinna firma, która swoje korzenie ma w centrum stolicy Apulii, Bari. Wielopokoleniowa rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków sprawiła, że otwarty w XIXw. mały sklepik spożywczy urósł z czasem do rozmiarów rozpoznawalnej na całym świecie marki, kojarzonej z prostotą i składnikami najlepszej jakości.
Składniki: makaron ( pszenica durum – semolina, woda) 85%, pomidory 10%, sól, cebula, marchew, czosnek, pietruszka, papryka, szczypiorek, pikantne papryczki peperoncino, oliwa z oliwek extravirgin. Może zawierać: migdały, orzechy, soję, seler naciowy, sezam, ryby, jajka. Zawiera gluten.
Bez glutaminianu, sztucznych ani odzwierzęcych dodatków.
Przygotowanie: Na patelni lub w garnku zagotować 650ml wody, dodać ok. 2 łyżki oliwy z oliwek. Wsypać zawartość, przykryć i mieszać od czasu do czasu. Gotować na średnim ogniu, aż płyn nie zostanie niemal całkiem wchłonięty. Można dodać 1 chochlę wody podczas gotowania, jeśli chcemy uzyskać strukturę mniej al dente.
Po zdjęciu z gazu dodać soli i odczekać minutę, dodać kilka łyżek gorącej wody i wymieszać, aby wszystko dobrze się połączyło. Dodać odrobinę oliwy z oliwek.
Wskazówki: podczas gotowania, dla podkreślenia smaku, można dodać 4 fileciki anchois.
Wartości odżywcze na 100g: energia 1512 kJ/368 kcal, tłuszcze: 1,3g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1g, węglowodany 73,1g, w tym cukry 7g, białko 12,7g błonnik: 4,8g, sól 1,5g.
Masa netto: 200g
Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy