62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Makaron Penne all'Arrabbiata, 200g

Makaron Penne all'Arrabbiata  – danie gotowe 

Masa netto :200g 

  • 19,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Tiberino
  • Dostępność:

    Jest Jest  (18 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Pennette all'Arrabiata, jednogarnkowe danie Tiberino 200g

Pikantne penne all'arrabbiata to proste i smaczne danie, idealne na szybki obiad lub nieformalny lunch. Nic tak dobrze nie rozgrzeje kubków smakowych, jak włoski makaron pennette w połączeniu z sosem z włoskich pomidorów i pikantnych papryczek peperoncino!

Marka Tiberino oferuje najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, zupy (i wiele więcej), w formie łatwych do przygotowania dań jednogarnkowych. Wystarczy głęboka patelnia, woda i odrobina oliwy z oliwek, aby zawartość torebki w mig uraczyła każdego zabieganego fana włoskiej kuchni. To fantastyczne rozwiązanie dla ludzi żyjących w biegu, ale również dla podróżników, alpinistów, amatorów wypadów na łono natury. Wszędzie tam, gdzie brakuje czasu lub dostępu do wygodnej kuchni - Tiberino sprawdzi się na medal, oferując szybki, pożywny i pełen smaku posiłek!

Produkty te mogą poszczycić się swoim udziałem w trakcie trwania misji kosmicznych, ponieważ wszystkie dania z oferty Tiberino stanowią wartościowy posiłek, pokrywający zwiększone potrzeby żywieniowe astronautów pracujących na stacjach kosmicznych.

Tiberino to rodzinna firma, która swoje korzenie ma w centrum stolicy Apulii, Bari. Wielopokoleniowa rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków sprawiła, że otwarty w XIXw. mały sklepik spożywczy urósł z czasem do rozmiarów rozpoznawalnej na całym świecie marki, kojarzonej z prostotą i składnikami najlepszej jakości.

 

Składniki: makaron ( pszenica durum – semolina, woda) 85%, pomidory 10%, sól, cebula, marchew, czosnek, pietruszka, papryka, szczypiorek, pikantne papryczki peperoncino, oliwa z oliwek extravirgin. Może zawierać: migdały, orzechy, soję, seler naciowy, sezam, ryby, jajka. Zawiera gluten.

Bez glutaminianu, sztucznych ani odzwierzęcych dodatków.

Przygotowanie: Na patelni lub w garnku zagotować 650ml wody, dodać ok. 2 łyżki oliwy z oliwek. Wsypać zawartość, przykryć i mieszać od czasu do czasu. Gotować na średnim ogniu, aż płyn nie zostanie  niemal całkiem wchłonięty. Można dodać 1 chochlę wody podczas gotowania, jeśli chcemy uzyskać strukturę mniej al dente.

Po zdjęciu z gazu dodać soli i odczekać minutę, dodać kilka łyżek gorącej wody i wymieszać, aby wszystko dobrze się połączyło. Dodać odrobinę oliwy z oliwek.

Wskazówki: podczas gotowania, dla podkreślenia smaku, można dodać 4 fileciki anchois.

Wartości odżywcze na 100g: energia 1512 kJ/368 kcal, tłuszcze: 1,3g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1g,  węglowodany 73,1g, w tym cukry 7g, białko 12,7g błonnik: 4,8g, sól 1,5g.

Masa netto: 200g

Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy

  • Argiolas Formaggi
  • Fratelli CARLI
  • Fattorie Fiandino
  • Pasta Bertoli
  • Marilungo Campofilone
  • Galup
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Sa Marigosa
  • Apulia Food
  • Blanco
  • Dolcezze Del Forno
  • Eurocaf
  • Mozzarisella
  • Le Veneziane
  • ManaPulia
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • iFerrari
  • IAQUILAT
  • Frescolat
  • Le Asolane
  • Happy Mama
  • La Bottera
  • Madama Oliva
  • Gusto Toscano
  • PastaJesce
  • Simorgh S.N.C.
  • BUSTI
  • Frantoio Moscato
  • Bonfante
  • API Food
  • Galfre'
  • Verys
  • Tiberino
  • Nord Salse
  • Filippone
  • NOVELLA
  • Deseo
  • Amedei
  • Inaudi
  • Quore Puro
  • San Giuliano