62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Risotto Carnaroli z karczochami po rzymsku 200g

Risotto Carnaroli z karczochami po rzymsku – danie gotowe 

Masa netto : 200 g 

  • 19,80 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Tiberino
  • Dostępność:

    Jest Jest  (5 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Risotto con carciofi alla Romana, jednogarnkowe danie Tiberino 200g

Risotto con carciofi alla Romana łączy w sobie prostotę i smak - to mieszanka włoskiego ryżu carnaroli, delikatnych karczochów i aromatycznych przypraw. 

Marka Tiberino oferuje najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, zupy (i wiele więcej), w formie łatwych do przygotowania dań jednogarnkowych. Wystarczy głęboka patelnia, woda i odrobina oliwy z oliwek, aby zawartość torebki w mig uraczyła każdego zabieganego fana włoskiej kuchni. To fantastyczne rozwiązanie dla ludzi żyjących w biegu, ale również dla podróżników, alpinistów, amatorów wypadów na łono natury. Wszędzie tam, gdzie brakuje czasu lub dostępu do wygodnej kuchni - Tiberino sprawdzi się na medal, oferując szybki, pożywny i pełen smaku posiłek!

Produkty te mogą poszczycić się swoim udziałem w trakcie trwania misji kosmicznych, ponieważ wszystkie dania z oferty Tiberino stanowią wartościowy posiłek, pokrywający zwiększone potrzeby żywieniowe astronautów pracujących na stacjach kosmicznych.

Tiberino to rodzinna firma, która swoje korzenie ma w centrum stolicy Apulii, Bari. Wielopokoleniowa rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków sprawiła, że otwarty w XIXw. mały sklepik spożywczy urósł z czasem do rozmiarów rozpoznawalnej na całym świecie marki, kojarzonej z prostotą i składnikami najlepszej jakości.

 

Składniki: ryż 89%, topinambur, bulion warzywny (ekstrakt z bulionu z soi i kukurydzy, suszone warzywa w zmiennych proporcjach (ziemniaki, marchew, cebula, czosnek, pietruszka, seler, pomidor), kukurydza, olej), seler, marchew, czosnek, cebula, karczoch 0,5%, pietruszka, pieprz, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia.

Może zawierać gluten, orzechy, migdały, sezam, jajka, tuńczyka, atrament mątwy.

Bez glutaminianu, sztucznych ani odzwierzęcych dodatków.

Przygotowanie: Na patelni lub w garnku zagotować 700ml wody, dodać ok. 2 łyżki oliwy z oliwek. Wsypać zawartość, przykryć i mieszać od czasu do czasu. Gotować na średnim ogniu aż płyn nie zostanie  niemal całkiem wchłonięty. Można dodać 1 chochlę wody podczas gotowania, jeśli chcemy uzyskać strukturę mniej al dente.Po zdjęciu z gazu dodać soli i odczekać minutę, dodać kilka łyżek gorącej wody i wymieszać, aby wszystko dobrze się połączyło. Dodać odrobinę oliwy z oliwek lub masła.

Wskazówki: można gotować jak klasyczne risotto dodając wodę stopniowo; podczas gotowania można dodać podsmażone kawałki szynki, ser pecorino i czarny pieprz.

Wartości odżywcze na 100g: energia 1455kJ/352 kcal, tłuszcze: 0,2g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0g,  węglowodany 75,4g, w tym cukry 0g, białko 6g, błonnik: 0,3g, sól  1,5g.

Masa netto: 200g

Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy

 

  • Quore Puro
  • iFerrari
  • Bonfante
  • La Bottera
  • Le Asolane
  • Mozzarisella
  • Fattorie Fiandino
  • Marilungo Campofilone
  • Apulia Food
  • Argiolas Formaggi
  • Frescolat
  • BUSTI
  • PastaJesce
  • ManaPulia
  • Eurocaf
  • Nord Salse
  • Simorgh S.N.C.
  • Galup
  • API Food
  • Madama Oliva
  • Deseo
  • Inaudi
  • Le Veneziane
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Amedei
  • Galfre'
  • Gusto Toscano
  • Dolcezze Del Forno
  • NOVELLA
  • Pasta Bertoli
  • IAQUILAT
  • San Giuliano
  • Verys
  • Tiberino
  • Frantoio Moscato
  • Fratelli CARLI
  • Filippone
  • Blanco
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • Sa Marigosa
  • Happy Mama