Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Spaghetti Nero di Seppia alla Marinara - z atramentem mątwy, kaparami i papryką - danie gotowe
Masa netto: 200g
Spaghetti Nero di Seppia alla Marinara - danie, które łączy intensywny smak solonych kaparów i słodkiej wędzonej papryki z morskim akcentem atramentu mątwy.
Marka Tiberino oferuje najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, zupy (i wiele więcej), w formie łatwych do przygotowania dań jednogarnkowych. Wystarczy głęboka patelnia, woda i odrobina oliwy z oliwek, aby zawartość torebki w mig uraczyła każdego zabieganego fana włoskiej kuchni. To fantastyczne rozwiązanie dla ludzi żyjących w biegu, ale również dla podróżników, alpinistów, amatorów wypadów na łono natury. Wszędzie tam, gdzie brakuje czasu lub dostępu do wygodnej kuchni - Tiberino sprawdzi się na medal, oferując szybki, pożywny i pełen smaku posiłek!
Produkty te mogą poszczycić się swoim udziałem w trakcie trwania misji kosmicznych, ponieważ wszystkie dania z oferty Tiberino stanowią wartościowy posiłek, pokrywający zwiększone potrzeby żywieniowe astronautów pracujących na stacjach kosmicznych.
Tiberino to rodzinna firma, która swoje korzenie ma w centrum stolicy Apulii, Bari. Wielopokoleniowa rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków sprawiła, że otwarty w XIXw. mały sklepik spożywczy urósł z czasem do rozmiarów rozpoznawalnej na całym świecie marki, kojarzonej z prostotą i składnikami najlepszej jakości.
Składniki: Makaron (mąka pszenna semolina durum, woda 12,5%, atrament z mątwy 2%) 88%, pomidory, cebula, papryka, sól, kapary 1,5%, słodka papryka 1%, pietruszka, czosnek, oliwa z oliwek extravergine. Bez glutaminianiu, sztucznych dodatków.
Sposób przygotowania: Na patelni lub w garnku zagotować 750ml wody, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek; następnie wsypać zawartość opakowania i gotować pod przykryciem na średnim ogniu mieszając do czasu do czasu. Kiedy woda całkowicie się wchłonie dodać jeszcze chochlę gorącej wody, zamieszać, doprawić solą. Pozostawić około minutę, po czym dodać ewentualnie trochę gorącej wody, aby sos i makaron dobrze się wymieszały, na koniec polać odrobiną oliwy z oliwek. Można dodać podczas gotowania 4 fileciki anchois.
Wartości odżywcze: energia: 1414 kJ//343 kcal, tłuszcze: 0,3 g, w tym nascycone kwasy tłuszczowe: 0 g, węglowodany: 77,4g, w tym cukry: 2,5 g, błonnik: 3,1 g, białko: 9,8g, sól: 1,3 g
Masa netto: 200g
Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy