Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Zupa orkiszowa z czerwoną łuskaną soczewicą - danie gotowe
Masa netto: 200g
Zupa orkiszowa z łuskaną czerwoną soczewicą to zdrowy, łatwy i smaczny przepis, który idealnie nadaje się jako propozycja szybkiego posiłku, także dla dzieci. Orkisz, starożytne zboże, jest bogaty w błonnik i mikroelementy, a łuskana czerwona soczewica jest cennym źródłem białka i węglowodanów złożonych.
Marka Tiberino oferuje najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, zupy (i wiele więcej), w formie łatwych do przygotowania dań jednogarnkowych. Wystarczy głęboka patelnia, woda i odrobina oliwy z oliwek, aby zawartość torebki w mig uraczyła każdego zabieganego fana włoskiej kuchni. To fantastyczne rozwiązanie dla ludzi żyjących w biegu, ale również dla podróżników, alpinistów, amatorów wypadów na łono natury. Wszędzie tam, gdzie brakuje czasu lub dostępu do wygodnej kuchni - Tiberino sprawdzi się na medal, oferując szybki, pożywny i pełen smaku posiłek!
Produkty te mogą poszczycić się swoim udziałem w trakcie trwania misji kosmicznych, ponieważ wszystkie dania z oferty Tiberino stanowią wartościowy posiłek, pokrywający zwiększone potrzeby żywieniowe astronautów pracujących na stacjach kosmicznych.
Tiberino to rodzinna firma, która swoje korzenie ma w centrum stolicy Apulii, Bari. Wielopokoleniowa rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków sprawiła, że otwarty w XIXw. mały sklepik spożywczy urósł z czasem do rozmiarów rozpoznawalnej na całym świecie marki, kojarzonej z prostotą i składnikami najlepszej jakości.
Składniki: orkisz 47%, czerwona łuskana soczewica 47%, pomidor, papryka, sól, marchew, pietruszka, pory, czosnek, oliwa z oliwek extravergine.
Bez glutaminianu, sztucznych dodatków.
Sposób przygotowania: Na patelni lub w garnku zagotować 1 l wody, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek; następnie wsypać zawartość opakowania i gotować na średnim ogniu mieszając do czasu do czasu przez ok. 18/20 min. Dodać jeszcze chochlę gorącej wody, zamieszać, doprawić solą. Pozostawić około minutę, dodać odrobinę oliwy z oliwek, doprawić pieprzem lub pikantnym peperoncino. Można użyć 1/2 części wody i 1/2 części passaty pomidorowej..
Wartości odżywcze: energia: energia: 1453 kJ//354 kcal, tłuszcze: 2,1 g, w tym nascycone kwasy tłuszczowe: 0 g, węglowodany: 66,7g, w tym cukry: 4,1 g, błonnik: 10,4 g, białko: 18,3g, sól: 1,5 g
Masa netto: 200g
Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy