62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Zupa orkiszowa z czerwoną soczewicą 200g

Zupa orkiszowa z czerwoną łuskaną soczewicą - danie gotowe

Masa netto: 200g

  • 19,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Tiberino
  • Dostępność:

    Jest Jest  (10 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Zuppa di farro e lenticchie rosse - Zupa orkiszowa z soczewicą, jednogarnkowe danie Tiberino 200g

Zupa orkiszowa z łuskaną czerwoną soczewicą to zdrowy, łatwy i smaczny przepis, który idealnie nadaje się jako propozycja szybkiego posiłku, także dla dzieci. Orkisz, starożytne zboże, jest bogaty w błonnik i mikroelementy, a łuskana czerwona soczewica jest cennym źródłem białka i węglowodanów złożonych.

Marka Tiberino oferuje najlepsze dania typowe dla włoskiej kuchni: makarony, risotta, zupy (i wiele więcej), w formie łatwych do przygotowania dań jednogarnkowych. Wystarczy głęboka patelnia, woda i odrobina oliwy z oliwek, aby zawartość torebki w mig uraczyła każdego zabieganego fana włoskiej kuchni. To fantastyczne rozwiązanie dla ludzi żyjących w biegu, ale również dla podróżników, alpinistów, amatorów wypadów na łono natury. Wszędzie tam, gdzie brakuje czasu lub dostępu do wygodnej kuchni - Tiberino sprawdzi się na medal, oferując szybki, pożywny i pełen smaku posiłek!

Produkty te mogą poszczycić się swoim udziałem w trakcie trwania misji kosmicznych, ponieważ wszystkie dania z oferty Tiberino stanowią wartościowy posiłek, pokrywający zwiększone potrzeby żywieniowe astronautów pracujących na stacjach kosmicznych.

Tiberino to rodzinna firma, która swoje korzenie ma w centrum stolicy Apulii, Bari. Wielopokoleniowa rodzinna pasja do tradycyjnych włoskich smaków sprawiła, że otwarty w XIXw. mały sklepik spożywczy urósł z czasem do rozmiarów rozpoznawalnej na całym świecie marki, kojarzonej z prostotą i składnikami najlepszej jakości.

 

Składniki: orkisz 47%, czerwona łuskana soczewica 47%, pomidor, papryka, sól, marchew, pietruszka, pory, czosnek, oliwa z oliwek extravergine.
Bez glutaminianu, sztucznych dodatków.

Sposób przygotowania: Na patelni lub w garnku zagotować 1 l wody, dodać 2 łyżki oliwy z oliwek; następnie wsypać zawartość opakowania i gotować na średnim ogniu mieszając do czasu do czasu przez ok. 18/20 min. Dodać jeszcze chochlę gorącej wody, zamieszać, doprawić solą. Pozostawić około minutę, dodać odrobinę oliwy z oliwek, doprawić pieprzem lub pikantnym peperoncino. Można użyć 1/2 części wody i 1/2 części passaty pomidorowej..

Wartości odżywcze: energia: energia: 1453 kJ//354 kcal, tłuszcze: 2,1 g, w tym nascycone kwasy tłuszczowe: 0 g, węglowodany: 66,7g, w tym cukry: 4,1 g, błonnik: 10,4 g, białko: 18,3g, sól: 1,5 g

Masa netto: 200g

Producent: Sudalimentia, Apulia, Włochy

  • Nord Salse
  • Mozzarisella
  • Marilungo Campofilone
  • Amedei
  • Inaudi
  • La Bottera
  • ManaPulia
  • Tiberino
  • Frantoio Moscato
  • Galfre'
  • Blanco
  • Verys
  • Quore Puro
  • Fratelli CARLI
  • Galup
  • Frescolat
  • BUSTI
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • IAQUILAT
  • Bonfante
  • PastaJesce
  • Happy Mama
  • API Food
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Pasta Bertoli
  • Le Asolane
  • Fattorie Fiandino
  • NOVELLA
  • Dolcezze Del Forno
  • Apulia Food
  • Eurocaf
  • iFerrari
  • Argiolas Formaggi
  • Madama Oliva
  • Simorgh S.N.C.
  • Filippone
  • San Giuliano
  • Le Veneziane
  • Sa Marigosa
  • Gusto Toscano
  • Deseo