Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Roślinna alternatywa dla mozzarelli w kulce - na bazie pełnoziarnistego kiełkującego ryżu, marki Verys
Alternatywa roślinna dla mozzarelli klasycznej w kulce - włoski "ser" wegański typu mozzarella na bazie kiełkującego pełnoziarnistego ryżu marki Verys.
Składniki: preparat na bazie kiełkującego ryżu pełnoziarnistego Bio SuRice® 35% (woda, kiełkujący ryż pełnoziarnisty 10%, sól, ocet jabłkowy), woda, olej kokosowy wytłaczany na zimno, migdały 11%, błonnik babki płesznik, sok cytrynowy, kwas mlekowy pochodzenia naturalnego, zagęstnik: agar-agar, naturalny aromat, sorbinian potasu.
100% składniki roślinne - bez laktozy - bez jajek - bez OMG - bez soi - bez glutenu - bez cholesterolu - bez barwników - ryż tylko z ekologicznych upraw włoskich.
Ser typu mozzarella w kulce, w wodnej zalewie idelanie przypomina klasyczną świeżą mozzarellę, świetnie nadaje się do klasycznej włoskiej sałatki Caprese, do różnego typu sałatek, do dań, w których wykorzystuje się klasyczną mleczną mozzarellę w kulce.
Pozbawiony alergenów wegański ser marki Verys jest propozycją dla wszystkich, dorosłych i dzieci, dbających o lekką i zdrową dietę.
Przechowywać w lodówce.
Należy spożyć do: 24.07.2025
Masa netto: 100g.
Producent: Frescolat, Włochy