Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Masło śmietankowe z dodatkiem skórek cytrynowych
Masa netto: 80 g
Masło śmietankowe z dodatkiem skórek cytrynowych
Delikatny smak śmietanki podkreślony aromatycznymi cytrynami.
Zawartość tłuszczu: minimum 80%
Masło wytwarzane w rzemieślniczym trybie z odwirowanej śmietanki pasteryzowanej z mleka krów piemonckich, śmietanka pozostawiona do dojrzewania przez 72 godziny.
Składniki : śmietanka (mleko) odwirowana i pasteryzowana (pochodzenie mleka: Włochy), preparat z tartą skórką cytryny ( 6%) (skórka z włoskich cytryn, cukier, woda, naturalny aromat cytryn, kwas cytrynowy, barwnik: betakaroten, konserwant: sorbinian potasu), sól morska.
Wartości odżywcze w 100g produktu: energia 2999kJ/729kcal, tłuszcz 80g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 46g, węglowodany 1,5g, w tym cukry 1,5g, białko 0,8g, sól 1,2 g.
To masło sprawdzi się jako dodatek do makaronu, wystaczy dodać je do ugotowanego makaronu, posypać parmezanem i danie gotowe! Oczywiście, będzie pyszna także na kanapce, czy grzance.
Masa netto: 80 g. Przechowywać temperaturze od +1 do +6 C
Wyprodukowano we Włoszech.