62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Nocciolini - mini ciasteczka z orzechów laskowych, 50g

Nocciolini di Chivasso - tradycyjne mini ciasteczka z mąki z orzechów laskowych i białka jajek.

Saszetka masa netto 50g 

 

  • 16,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Bonfante
  • Dostępność:

    Jest Jest  (7 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Nocciolini di Chivasso - tradycyjne mini ciasteczka z mąki z orzechów laskowych z Piemontu  

Składniki: cukier, orzechy laskowe z Piemontu z oznaczeniem IGP Piemont (Geograficzne Oznaczenie Pochodzenia), białka jajek.

Nocciolini to maleńkie ciasteczka typu bezy z mąki orzechów laskowych, uznane we Włoszech za produkt tradycyjny. Wytwarza się je w Piemoncie, receptura na nie powstała w mieście Chivasso.

Firma Bonfante z Chivasso wytwarza je rzemieślniczo od 1922 roku.

Pięknie pakowane w małe saszetki sprawdzą się do mocnego espresso, herbaty, do przegryzania na co dzień, ale i na drobny prezent dla każdego łasucha! 

Masa netto : 50 g 

Producent: Bonfante, Chivasso - Piemont, Włochy 

  • NOVELLA
  • Mozzarisella
  • Quore Puro
  • Dolcezze Del Forno
  • Le Veneziane
  • Pasta Bertoli
  • Nord Salse
  • Apulia Food
  • Fratelli CARLI
  • Fattorie Fiandino
  • Simorgh S.N.C.
  • Madama Oliva
  • Bonfante
  • BUSTI
  • Frescolat
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • San Giuliano
  • Galfre'
  • Verys
  • PastaJesce
  • Frantoio Moscato
  • iFerrari
  • API Food
  • Deseo
  • Inaudi
  • Gusto Toscano
  • ManaPulia
  • Argiolas Formaggi
  • Amedei
  • Tiberino
  • Eurocaf
  • Le Asolane
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Sa Marigosa
  • La Bottera
  • Filippone
  • Blanco
  • Marilungo Campofilone
  • IAQUILAT
  • Happy Mama
  • Galup