Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Wielkanocna babeczka colomba tradycyjna Galup
Masa netto: 100g
Mini Colomba Tradizionale "Gran Galup" - Tradycyjna włoska babka drożdżowa.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta zarówno bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro, jak i wielkanocne - Colomba według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
SKŁADNIKI: Mąka z pszenicy typu „0” - Kandyzowane skórki pomarańczy 21% (Skórki pomarańczowe - Glukoza / syrop fruktozowy - Sacharoza - Zagęszczony sok cytrynowy) - Masło (Mleko) - Cukier - Świeże żółtko jaj kategorii A 8% - Naturalne drożdże (mąka z pszenicy miękkiej typu „0” - Woda) - Emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Pełne mleko 3% - Cukier inwertowany - Sól - Naturalny ekstrakt z ziaren wanilii, olejków eterycznych z mandarynki / pomarańczy, naturalne aromaty.
SKŁADNIKI GLAZURY 12%: Cukier - Białko jaja świeżego kategorii A od kur z wolnego wybiegu - „Orzechy laskowe piemonckie IGP” z regionu Langhe 9% - Mąka ryżowa - Skrobia ryżowa - Cukier (Cukier - Skrobia pszenna) - Olej słonecznikowy - Naturalne aromaty.
Babka posypana granulkami cukru (4%) i całymi migdałami (2%).
Świetny prezent wielkanocny, we Włoszech nie może ich zabraknąć z okazji tych świąt.
Masa netto: 100 g
Producent : Galup, Piemont, Włochy
Najlepiej spożyć przed: 31.10.2023