Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Mini panettone - włoska babka drożdżowa z kroplami czekolady w cieście
Masa netto: 100g
Mini Panettone z kroplami czekoladu - babka drożdżowa mini z kolekcji Anniversary z okazji 100-lecia firmy Galup.
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza doskonałe włoskie ciasta bożonarodzeniowe - Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babka jest ręcznie pakowana w ozdobny kartonik.
Babka Tradycyjna zawiera krople gorzkiej czekolady w cieście, wierzch to chrupka glazura z orzechami laskowymi "Tonda Gentile Trilobata" z apelacją IGP z Piemontu, pokryta całymi prażonymi migdałami i granulkami cukru.
Babki panettone to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji świąt Bożego Narodzenia.
Masa netto 100g
Producent : Galup
Wyprodukowano w Piemoncie, Włochy