Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Zestaw mini babeczek drożdżowych colomba Galup w czterech smakach: Tradycyjna, Czekolada, Jabłko, Paradiso)
Masa netto: 400g
Firma Galup z miasta Pinerolo w Piemoncie wytwarza tradycyjne włoskie babki drożdżowe - Colomba, Panettone i Pandoro według tradycyjnych receptur od 1922 roku. Sekretem pysznego, miękkiego, pozostającego na długo świeżym ciasta drożdżowego jest z pewnością naturalny zakwas, ten sam od początku istnienia firmy. Ciasto wyrasta przez 40 godzin, a do jego wytwarzania stosuje się wyselekcjonowane, wysokiej jakości składniki, najczęściej od regionalnych, piemonckich producentów. Następnie babki są studzone w naturalnej, pokojowej temperaturze. Ciasto w efekcie ma miękką strukturę, zachowuje długotrwałą, naturalną świeżość i jest lekkostrawne.
Babki są ręcznie pakowane w białe pudełko z kolekcji Bimbi - z wizerunkami dzieci w stylu retro.
Babki colomba to tradycyjny włoski prezent wręczany z okazji Świąt Wielkanocy.
Colomba bez rodzynek i bez kandyzowanych owoców, z pastą pomarańczową, 100g (Paradiso)
Składniki: Mąka z pszenicy miękkiej typu „0” - Świeże jaja kategorii A od kur z wolnego wybiegu 22% - Masło (mleko) - Cukier - Pasta z owoców pomarańczowych 5 % (Syrop glukozowo-fruktozowy - Skórki pomarańczy - Sacharoza - Naturalne aromaty - Skoncentrowany sok cytrynowy) - Emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Naturalne drożdże (mąka z pszenicy miękkiej typu „0” - Woda) - Świeże mleko pełne - Masło kakaowe - Sól – Drożdże piwne – Naturalne aromaty – Aromat (Wanilina). Saszetka cukru pudru (50 g): Cukier – Skrobia pszenna – Aromaty. Może zawierać orzechy, gorczycę i soję.
Colomba bez rodzynek i kandyzowanych owoców cytrusowych, z kandyzowanymi jabłkami i glazurą z orzechów laskowych, 100g (Jabłkowa)
Składniki: Mąka z pszenicy miękkiej typu „0” - Kandyzowane jabłko 17% (Jabłko - Syrop glukozowo-fruktozowy - Sacharoza - Sok jabłkowy zagęszczony cytrynowy) - Masło (Mleko) - Cukier - Żółtko świeżych jaj kategorii A od kur z wolnego wybiegu - Drożdże naturalne (mąka z pszenicy miękkiej typu „0” - Woda) - Emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Mleko świeże całe – Syrop cukru inwertowanego - Sól - Miód - Syrop glukozowo-fruktozowy - Ekstrakt słodu jęczmiennego - Naturalne aromaty - Naturalny aromat wanilii Bourbon. SKŁADNIKI GLAZURY 20%: Cukier - Świeże białko jaja A od kur z chowu na wolnym wybiegu - Orzech laskowy Tonda Gentile Trilobata 9% - Mąka ryżowa - Skrobia ryżowa - Cukier - Olej z nasion słonecznika - naturalne aromaty. Może zawierać inne orzechy, gorczycę i soję.
Colomba bez rodzynek i kandyzowanych owoców, z kawałkami czekolady, z glazurą z orzechów laskowych, 100g (Czekoladowa)
Składniki: Mąka z pszenicy miękkiej „0” - Czekolada gorzka 15% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa) - Masło (mleko) - Cukier - Świeże żółtko jaja kategorii A - Drożdże naturalne (mąka z pszenicy miękkiej „0”, woda) - Emulgator: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Mleko pełne - Syrop glukozowo-fruktozowy - Syrop cukru inwertowanego - Sól - Miód - Ekstrakt słodu jęczmiennego - Naturalne aromaty - Naturalny aromat wanilii Bourbon. SKŁADNIKI GLAZURY 20%: Cukier - Świeże białko jaja A od kur z chowu na wolnym wybiegu - Orzech laskowy Tonda Gentile Trilobata 9% - Mąka ryżowa - Skrobia ryżowa - Cukier - Olej z nasion słonecznika - naturalne aromaty. Może zawierać inne orzechy i musztardę.
Colomba z rodzynkami i owocami kandyzowanymi, z glazurą z orzechów laskowych, 100g (Tradycyjna)
Składniki: Mąka z pszenicy miękkiej typu „0” - rodzynki Sułtanki 15% - Masło (Mleko) - Cukier - Kandyzowana skórka pomarańczowa 8% (Skórka pomarańczowa - Syrop glukozowo-fruktozowy - Sacharoza - Zagęszczona cytryna sok) - Żółtko świeżych jaj kategorii A od kur z wolnego wybiegu - Drożdże naturalne (mąka z pszenicy miękkiej typu „0” - Woda) - Kandyzowane skórki cytryny 4% (skórki) cytryny - Syrop glukozowo-fruktozowy - Sacharoza - Zagęszczony sok cytrynowy - Emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych - Świeże mleko pełne - Syrop cukru inwertowanego - Syrop glukozowo-fruktozowy - Sól - Miód - Ekstrakt słodu jęczmiennego - Naturalne aromaty - Naturalny aromat wanilii Bourbon. SKŁADNIKI GLAZURY 20%: Cukier - Świeże białko jaja A od kur z chowu na wolnym wybiegu - Orzech laskowy Tonda Gentile Trilobata 9% - Mąka ryżowa - Skrobia ryżowa - Cukier - Skrobia - Olej z nasion słonecznika - naturalne aromaty. Może zawierać inne orzechy, gorczycę i soję.
Masa netto: 400g
Producent : Galup , Piemont, Włochy