Masz pytanie? 62 735 64 84
info@kuchnia-wloska.com.pl
Naturalna konfitura z owoców granatu bez cukru
Masa netto: 240g
Konfitura z owoców granatu bez dodatku cukru
Składniki: sok z granatów (90%), erytrytol, woda, sok cytrynowy, substancje żelujące: pektyna owocowa, mąka karobowa; przeciwutleniacz: kwas L-askorbinowy (witamina C); stabilizator: cytrynian wapnia..
Konfitura wytwarzana jest z 90% czystego soku z owoców granatu ze zrównoważonych, ekologicznych upraw w sadach otaczających firmę wytwórcy w regionie Apulia.
Owoc granatu to prawdziwy eliksir długowieczności, jest naturalnym źródłem przeciwutleniaczy, bogaty w witaminy A,C,E,K, białko i sole mineralne.
Konfitura z granatów będzie idealna do smarowania pieczywa, tostów, aby zdrowo i naturalnie rozpocząć dzień. Może stanowić również dodatek do serów półtwardych i dojrzewających.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 807 kJ – 191 kcal; Białko: 1,5g, Tłuszcze: 1,1g; w tym nasycone 0g; Węglowodany 42g, w tym cukry 13g; sól: 0g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w przeciągu kilku dni.
Masa netto: 240g
Producent: MASSERIA FRUTTIROSSI SRL, Apulia, Włochy