Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ocet Balsamiczny z Modeny z apelacją IGP
Objętość: 250 ml
Ocet Balsamiczny z Modeny z apelacją pochodzenia IGP
Ocet balsamiczny jest charakterystycznym symbolem tradycji Modeny. Ceniony jest przez miłośników kulinariów na całym świecie i stanowi doskonały akcent do podkreślenia smaku ulubionych potraw, jednocześnie przyozdabiając gotowe danie swą piękną, głęboką barwą.
Produkcja Modeńskiego Octu Balsamicznego IGP od Carli jest procesem bardzo pracochłonnym, bowiem zanim ocet rozpocznie proces dojrzewania, wymaga długiego, powolnego gotowania moszczu winogronowego, a później i gotowego octu na świeżym powietrzu. To właśnie podczas powolnego gotowania, bez dodatku substancji zagęszczających i karmelu, ocet balsamiczny Carli zyskuje swój bogaty bukiet smakowy i głęboki, szlachetny kolor.
Składniki: ocet winny, gotowany moszcz winogronowy; zawiera siarczany; kwasowość 6%. Nie zawiera karmelu, sztucznych dodatków.
Wartości odżywcze w 100 g : energia 529 kj/124kcal, tłuszcz 0g , w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0g , węglowodany 26g, w tym cukry 26g , białko 0,2g , sól 0,05g .
Szklana butelka, Objętość: 250ml
Producent: Fratelli Carli, Włochy