62 735 64 84 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl info@kuchnia-wloska.com.pl

Ocet balsamiczny z cebuli toskańskiej 100ml

Ocet balsamiczny z czerwonej cebuli toskańskiej z Valdelsa

Masa netto: 100ml

  • 53,00 zł
  • Dodaj recenzję:
  • Producent:

    Gusto Toscano
  • Dostępność:

    Jest Jest  (8 szt.)
  • szt.

dostawa
w 24h

darmowa dostawa
od 300 zł

zobacz jak
zapakujemy Twój produkt

Lacrime di Cipolla della Valdelsa - Ocet balsamiczny z czerwonej cebuli toskańskiej z Valdelsa

Składniki: cebula, ocet winny, cukier.

Wartości odżywcze w 100g produktu:
Energia 685kJ/161kcal, tłuszcze 0,108g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe <0,10g, węglowodany 38,9g, w tym cukry 29,8g, białko 1,20g, sól 0,01g .

Intrygujący ocet balsamiczny o oryginalnym smaku, będący efektem tajnej receptury opracowanej dla podkreślenia złożonego i delikatnego smaku cebuli z Toskanii, z regionu Valdelsa, zwanej też cebulą z Certaldo; posiada ona prezydium Slow Food. Ma wielowiekową historię, pisał o niej nawet w swoim Dekamoronie Giovanni Boccaccio. Czerwona, o lekko spłaszczonym kształcie wyróżnia się wyjątkowym, słodkim smakiem. W Toskanii przyrządza się z niej zupę cebulową.

Ten ocet z cebuli zwany po włosku "Lacrime di Cipolla" czyli "łzy cebuli" doskonale komponuje się z mięsami, ale także nadaje smaku i oryginalności potrawom na bazie warzyw, warto też spróbować jej z serami. Wystarczy kropla tej wyjątkowej przyprawy, aby nadać ciekawego smaku Waszym daniom.

Masa netto: 100ml

Wyprodukowano we Włoszech, w Toskanii.

  • Happy Mama
  • NOVELLA
  • Apulia Food
  • Ronco Luigina
  • Blanco
  • Inaudi
  • Eurocaf
  • Quore Puro
  • Nord Salse
  • Agrisalumeria Del Bosco
  • Madama Oliva
  • Pasta Bertoli
  • Natural Boom
  • Galup
  • API Food
  • Masseria Fruttirossi Srl
  • iFerrari
  • Galfre'
  • La Bottera
  • Bonfante
  • Le Asolane
  • Frescolat
  • Dolcezze Del Forno
  • Fattorie Fiandino
  • PastaJesce
  • Fratelli CARLI
  • Argiolas Formaggi
  • Deseo
  • Filippone
  • Verys
  • Gusto Toscano
  • Simorgh S.N.C.
  • Bortolotti Salumi
  • Le Veneziane
  • Mozzarisella
  • Frantoio Moscato
  • Marilungo Campofilone
  • Tiberino
  • IAQUILAT
  • Amedei
  • Sa Marigosa
  • BUSTI
  • San Giuliano