Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ocet balsamiczny z czerwonej cebuli toskańskiej z Valdelsa
Masa netto: 100ml
Lacrime di Cipolla della Valdelsa - Ocet balsamiczny z czerwonej cebuli toskańskiej z Valdelsa
Składniki: cebula, ocet winny, cukier.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Energia 685kJ/161kcal, tłuszcze 0,108g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe <0,10g, węglowodany 38,9g, w tym cukry 29,8g, białko 1,20g, sól 0,01g .
Intrygujący ocet balsamiczny o oryginalnym smaku, będący efektem tajnej receptury opracowanej dla podkreślenia złożonego i delikatnego smaku cebuli z Toskanii, z regionu Valdelsa, zwanej też cebulą z Certaldo; posiada ona prezydium Slow Food. Ma wielowiekową historię, pisał o niej nawet w swoim Dekamoronie Giovanni Boccaccio. Czerwona, o lekko spłaszczonym kształcie wyróżnia się wyjątkowym, słodkim smakiem. W Toskanii przyrządza się z niej zupę cebulową.
Ten ocet z cebuli zwany po włosku "Lacrime di Cipolla" czyli "łzy cebuli" doskonale komponuje się z mięsami, ale także nadaje smaku i oryginalności potrawom na bazie warzyw, warto też spróbować jej z serami. Wystarczy kropla tej wyjątkowej przyprawy, aby nadać ciekawego smaku Waszym daniom.
Masa netto: 100ml
Wyprodukowano we Włoszech, w Toskanii.