Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ocet z białego wina " Famiglia Mussini"
Pojemność: 250ml
Condimento Agrodolce Bianco - ocet z białego wina
Ocet na bazie gotowanego moszczu gronowego z białych winogron, w szczególności z lokalnej odmiany Trebbiano , połączonego z niewielką ilością octu winnego. Po wstępnym procesie mieszania ocet ten – charakteryzujący się intensywną słomkowożółtą barwą – leżakuje w dębowych beczkach, aż do osiągnięcia wysokiej gęstości i uzyskania pełni smaku.
Kwasowość: 4%, gęstość: 1,28.
Smak delikatny, słodko-kwaskowy, kolor bursztynowy ze złotymi refleksami.
Jak to często bywa w regionie Modeny, Casa Mussini może pochwalić się historią sięgającą korzeniami w przeszłość. Pasja do octów balsamicznych i winnych, do smaku nawiązującego do lokalnej tradycji, przekazywana jest z pokolenia na pokolenie.
Przez cały ten czas w Acetaia Mussini doskonalono wiedzę, technikę i umiejętności, ale także pasję do tworzenia najlepszych octów. Dzisiaj to firma z piękną tradycyją, a równocześnie wybiegająca w przyszłość, stosująca najnowocześniejsze techniki i narzędzia. Opiera się także na znajomości aktualnych trendów w żywności i napojach, dlatego stale rozwija gamę swoich wspaniałych octów.
Ocet sprawdzi się do sałatek, surowych warzyw, marynat ryb i mięs, gotowanych ryb i mięs, gotowanych ziemniaków. Niezbędnik w kuchni każdego smakosza!
Ten ocet o wysokiej jakości, w ozdobnej butelce, będzie pięknym i wyrafinowanym prezentem dla każdego miłośnika kulinariów.
Pojemność: 250g
Producent: Acetaia Mussini, Modena, Włochy