Masz pytanie? 62 735 64 84 info@kuchnia-wloska.com.pl
Ocet z czerwonego wina "Famiglia Mussini"
Pojemność: 250ml
Condimento Agrodolce Classico - klasyczny ocet z czerwonego wina
Ocet na bazie gotowanego czerwonego i białego moszczu gronowego z lokalnych odmian, w szczególności Lambrusco i Trebbiano, w połączeniu z niewielką ilością octu winnego. Produkt ten charakteryzuje się niższym stopniem kwasowości jest strzałem w dziesiątkę w przypadku wszystkich smakoszy, którzy nie tolerują produktów zbyt kwaśnych, a wolą smaki łagodniejsze, bardziej słodkie.
Kwasowość: 4%, gęstość: 1,28.
Smak okrągły, słodko-kwaskowy, kolor ciemno brunatny.
Jak to często bywa w regionie Modeny, Casa Mussini może pochwalić się historią sięgającą korzeniami w przeszłość. Pasja do octów balsamicznych i winnych, do smaku nawiązującego do lokalnej tradycji, przekazywana jest z pokolenia na pokolenie.
Przez cały ten czas w Acetaia Mussini doskonalono wiedzę, technikę i umiejętności, ale także pasję do tworzenia najlepszych octów. Dzisiaj to firma z piękną tradycyją, a równocześnie wybiegająca w przyszłość, stosująca najnowocześniejsze techniki i narzędzia. Opiera się także na znajomości aktualnych trendów w żywności i napojach, dlatego stale rozwija gamę swoich wspaniałych octów.
Ocet sprawdzi się do sałatek, ryb smażonych lub gotowanych, białych mięs, owoców morza, świeżych serów. Niezbędnik w kuchni każdego smakosza!
Ten ocet o wysokiej jakości, w ozdobnej butelce, będzie pięknym i wyrafinowanym prezentem dla każdego miłośnika kulinariów.
Pojemność: 250ml
Producent: Acetaia Mussini, Modena, Włochy